Vandaag de dag is de mogelijkheid tot gegevensuitwisseling tussen diverse applicaties of systemen een belangrijke vereiste, zo ook voor een reserveringssysteem. Bijvoorbeeld: je wilt jullie klanten de mogelijkheid bieden om online te reserveren, reserveringen direct online te betalen, je wilt i-Reserve koppelen met jullie administratie- ofwel boekhoudsysteem of je wilt reserveringen opnemen in de agenda van Outlook.

In het i-Reserve reserveringssysteem zijn er verschillende type integraties mogelijk: API koppelingen, import/export koppelingen, native koppelingen en koppelingen door middel van een integratie platform zoals MS Flow of Zapier. Native koppelingen zijn koppelingen die al standaard in het reserveringssysteem zijn ingebouwd. Je hoeft ze alleen nog maarin te stellen!

Koppelingen zorgen voor een completer systeem en nemen je nog meer werk uit handen. We hebben native koppelingen met verschillende betaalproviders en met import/export kopppelingen kun je jouw i-Reserve omgeving integreren met je boekhoudsysteem. Maar ook op gebied van office tools en agenda's is het mogelijk om een koppeling te maken. Daarnaast zijn er native koppelingen beschikbaar op gebied van leisure. Ga je nog een stap verder? Dan kun je alles compleet geautomatiseerd maken door toegangscontrole te koppelen aan je reserveringssysteem.

Als team zijn wij constant op zoek naar mogelijkheden om onze software te verbeteren en worden er nieuwe koppelingen toegevoegd. Ontbreekt de applicatie waarmee je gegevens wilt uitwisselen in dit overzicht? Neem contact met ons op en informeer naar de mogelijkheden. Wij adviseren je graag!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe werkt een koppeling?

Er zijn verschillende manieren hoe i-Reserve aan andere software kan worden gekoppeld. Iedere techniek heeft voor- en nadelen.

Native
Een native koppeling is volledig ingebouwd in i-Reserve en kan meestal geconfigureerd worden met parameters.
Moeilijkheidsgraad:
Voorbeeld: de meeste betaalproviders zijn native ingebouwd

Import / Export
Via een export bestand worden gegevens uit het bron systeem geëxporteerd en in het doelsysteem geimporteerd.
Als i-Reserve als exportsysteem wordt gebruikt zijn verschillende formaten beschikbaar.
Als i-Reserve als importsysteem wordt gebruikt kunnen zowel CSV als Excel bestanden worden gebruikt en velden worden gekoppeld.
Moeilijkheidsgraad:
Voorbeeld: de meeste administratiekoppelingen zijn import/export waarbij i-Reserve de export verzorgt

Microsoft Flow (PowerAutomate)
Via een speciale connector kan i-Reserve gekoppeld worden aan het platform Flow. Alle andere software die ook zo'n connector hebben kunnen nu via Flow worden gekoppeld aan i-Reserve.
Hierdoor zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos.
Moeilijkheidsgraad:
Voorbeeld: Google Calendar en Microsoft Outlook

Hooks
Een hook (haakje in het Nederlands) is een reactie (action) op een bepaalde gebeurtenis (trigger). Bijvoorbeeld het aanmaken of bijwerken van een reservering. Er kan dan een set aan gegevens worden verstuurd naar een locatie ergens op het internet. Dit is meestal een applicatie die de inkomende hook direct verwerkt. Andersom kan het ook: i-Reserve kan inkomende hooks verwerken, mits de velden conform de benaming zijn zoals deze in i-Reserve gebruikt worden. Hiervoor is dus meestal wel een programmatische aanpak nodig.
Moeilijkheidsgraad:

Zijn import / export koppelingen te automatiseren?

Tot op zekere hoogte kunnen deze type koppelingen worden geautomatiseerd. In het geval dat de export uit i-Reserve wordt gemaakt, wordt een export bestand aangemaakt op basis van een filter. Dit filter is te plannen. Plannen betekent dat ingesteld kan worden op welk tijdstip het filter dus periodiek wordt aangemaakt. Bijvoorbeeld dagelijks om één uur in de nacht. Een filter kan dan worden verstuurd naar E-mail of een FTP locatie.

Het hangt van het doelsysteem af of het bestand dan automatisch wordt ingelezen of dat er een handmatige actie vereist is.

De andere kant op: de import mogelijkheid in i-Reserve kan ook gepland worden. Dit gebeurt meestal in het geval van FTP. Er kan dan automatisch een import plaatsvinden. In deze gevallen moet er minimaal één keer handmatig een import zijn gedaan, zodat de import definities is opgeslagen.

Wat voor type import mogelijkheden zijn er?

Import van gegevens is mogelijk voor de volgende contexten:

  • Klanten
  • Bedrijven
  • Contact gegevens (e-mail, telefoon)
  • Reserveringen
  • Extra verbruik
  • Tabellen op maat

Is elk systeem te koppelen aan een reserveringsysteem?

Niet elk systeem is te koppelen. De technieken die wij kennen zijn API, import/export (batch georiënteerd) dus je transporteert en importeert op een bepaalde tijd. i-Reserve is een open systeem en of een systeem te koppelen is hangt af van het andere systeem:

  • Het systeem moet ervoor geschikt zijn, dus open zijn
  • Of er al een koppeling is met bijvoorbeeld Microsoft flow
  • Het hangt ervan af welke techniek er te gebruiken is om te koppelen
  • Afhankelijk van de koppeltechniek moet je iemand in huis hebben die enige kennis heeft van de koppel techniek