Het online reserveringssysteem van i-Reserve is een geweldige manier om boekingen voor jouw bedrijf te beheren. Het systeem maakt het gemakkelijk voor klanten om afspraken of reserveringen bij jouw bedrijf te vinden en te boeken, en ze helpen je om alles op één plaats bij te houden. Maar wat als je ook online betalingen wilt accepteren? Dat is waar het online betalingssysteem van Stripe om de hoek komt kijken.

Wat is Stripe?

Stripe is een Amerikaanse betaalprovider die actief is op de internationale markt. Stripe biedt mogelijkheden betalingen te ontvangen via creditcard. Stripe levert daarnaast de technische, fraudepreventie- en bankinfrastructuur die nodig is om online betaalsystemen te exploiteren. In een onderzoek naar tien internationale betaalproviders kreeg Stripe de hoogste score. Voornamelijk de veelzijdige technologie, omvang en innovatietempo van Stripe zijn hoog gewaardeerd.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Stripe?

Er zijn vele voordelen van het gebruik van Stripe voor jouw bedrijf. Een van de grootste voordelen is dat het je gemakkelijk maakt om online betalingen te accepteren. Met Stripe, kunt je creditcard betalingen accepteren van klanten. Daarnaast biedt Stripe ook een aantal andere functies die jouw bedrijf ten goede kunnen komen, zoals

  • De mogelijkheid om terugkerende betalingen in te stellen
  • Fraudedetectie en -preventie
  • Gedetailleerde analyse en rapportage
  • 24/7 klantenondersteuning

Wat zijn de voordelen van het koppelen van Stripe aan i-Reserve?

Het koppelen van een betaalprovider aan het i-Reserve online reserveringssysteem heeft een aantal voordelen. Een van de grootste voordelen is dat jouw klanten de mogelijkheid krijgen om direct online te betalen voor hun reservering. Dit kan een groot gemak zijn voor klanten, maar het kan je ook tijd en geld besparen. Daarnaast kan het koppelen van jouw betaalprovider aan i-reserve je ook helpen om je financiën beter bij te houden en je boekhouding beter te beheren.

Koppeling tussen het online reserveringssysteem en Stripe

Het i-Reserve reserveringssysteem is te koppelen met Stripe Checkout, dit is een oplossing die de betaling volledig verzorgd. Van betaalformulier, verificatie van de betalingsgegevens tot de beveiliging van creditcard gegevens. Om deze koppeling tot stand te brengen heb je een Stripe Checkout account nodig en moet de i-Reserve Online Betalen module zijn geactiveerd. Er zullen instellingen in i-Reserve ingericht moeten worden ten behoeve van Stripe en andersom. Een meer gedetailleerde beschrijving van hoe deze koppeling tot stand komt is te vinden in onze handleiding.

Zoveel mogelijkheden

Bij de koppeling tussen Stripe en i-Reserve zijn de mogelijkheden met name te vinden in de betaalmethodes van de betaalprovider. Deze opties wijzigen met de markt mee wat inhoud dat er betaalmogelijkheden bijkomen en in een enkel geval er 1 verdwijnt. De koppeling koppelt met de checkout van de betaalprovider. Daarmee kunnen betaalmethodes eenvoudig worden toegevoegd zonder wijzigingen in het reserveringssysteem.

Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting Stripe
Persoonsgegevens
Bedrag / Valuta amount / currency
Referentie / Factuurnummer / Reservering ref
Transaction ID Transaction ID

Begin direct!

Door deze koppeling tussen Stripe en ons online reserveringssysteem, wordt het voor jou als ondernemer nog makkelijker om betalingen van je klanten te accepteren. En als je vragen hebt, staat ons supportteam altijd klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Probeer het i-Reserve online reserveringssysteem vandaag nog!