Stripe is een Amerikaanse betaalprovider die actief is op de internationale markt. Stripe biedt mogelijkheden betalingen te ontvangen via onder anderen iDeal, Visa, Bancontact en Alipay.

i-Reserve is te koppellen met Stripe Checkout, dit is een oplossing die de betaling volledig verzorgd. Van betaalformulier, verificatie van de betalingsgegevens tot de beveiliging van creditcard gegevens. Om deze koppeling tot stand te brengen heb je een Stripe Checkout account nodig en moet de i-Reserve Online Betalen module zijn geactiveerd. Er zullen instellingen in i-Reserve ingericht moeten worden ten behoeve van Stripe en andersom. Een meer gedetailleerde beschrijving van hoe deze koppeling tot stand komt is te vinden in onze handleiding.


Zoveel mogelijkheden

Bij deze koppeling zijn de mogelijkheden met name te vinden in de betaalmethodes van de betaalprovider. Deze wijzigen al naar gelang de markt wijzigt. In de meeste gevallen komen er methodes bij. De koppeling koppelt met de checkout van de betaalprovider. Daarmee kunnen betaalmethodes worden toegevoegd zonder wijzigingen in i-Reserve.


Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting Stripe
Persoonsgegevens
Bedrag / Valuta amount / currency
Referentie / Factuurnummer / Reservering ref
Transaction ID Transaction ID