Als online ondernemer, weet je dat het hebben van een betaalprovider essentieel is. Cardgate is een populaire Payment Service Provider (PSP) en kan gekoppeld aan het i-Reserve reserveringssysteem.

Wat is Cardgate?

CardGate voor jou dé internetkassa voor jouw webshop. Ze bieden een breed scala aan betaaloplossingen voor online bedrijven waaronder Credit Card, PayPal, Klarna maar ook BitCoin. Daarnaast helpen ze je bepalen wat de beste opties zijn voor jouw webshop en registreert Cardgate alle betalingen. De tarieven van CardGate zijn laag en je betaald alleen voor succesvolle transacties. Je hebt 24/7 inzicht in jouw transacties en omzet.

Koppeling tussen CardGate en het i-Reserve reserveringssysteem

Het i-Reserve online reserveringssysteem kan gekoppeld worden aan jouw CardGate account. Zo kunnen klanten direct betalen voor hun reserveringen met de betaalmethode van hun keuze en heb je de reserveringen en betalingen overzichtelijk in één systeem. Dit scheelt jou weer veel tijd met je boekhouding, tijd die je goed kunt gebruiken om te doen wat je leuk vind; ondernemen.

Bij de koppeling tussen Cardgate zijn de mogelijkheden met name te vinden in de vele betaalmethodes van de betaalprovider. Het aantal en soorten betaalsystemen wijzingen met de markt mee. Dit houdt meestal ik dat er betaalmethodes bijkomen maar kan ook inhouden dat er één niet meer wordt aangeboden. De koppeling van ons reserveringssysteem koppelt met de check-out van de betaalprovider. Daarmee kunnen betaalmethodes worden toegevoegd of verwijderd zonder wijzigingen in i-Reserve.

Hoe werkt de koppeling tussen Cardgate en het i-Reserve reserveringssysteem

Dus hoe werkt de koppeling precies? Allereerst om de koppeling tussen ons boekingssysteem en CardGate te maken heb je een CardGate account nodig en moet de i-Reserve Online Betalen module zijn geactiveerd. Vervolgens moeten er in de instellingen van i-Reserve worden ingesteld dat CardGate terugkoppeling kan geven aan het reserveringssysteem en andersom. Is alles goed ingesteld dan worden betaalde reserveringen direct in i-Reserve verwerkt.

Wat wordt er gekoppeld?

Om het i-Reserve reserveringssysteem en CardGate goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting Cardgate
Persoonsgegevens
Bedrag / Valuta amount / currency
Referentie / Factuurnummer / Reservering ref
Transaction ID Transaction ID

Hoe moet ik de koppeling tussen CardGate en i-Reserve instellen?

Om de koppeling in te stellen moet je eerst op de website van CardGate inloggen met je eigen inloggegevens. Onder het menu-item "Beheer" - "sites" staan de websites waar vandaan betalingen via CardGate kunnen plaatsvinden. Hier vind je de site ID en Codeersleutel, deze heb je nodig om in het i-Reserve reserveringssysteem de koppeling in te stellen.

Bij de "Callback URL" kan je vervolgens de onderstaande link plaatsen, waarbij je {I-RESERVE-URL} moet vervangen voor je eigen i-Reserve omgeving.

https://{I-RESERVE-URL}/?mod=paymentresult&method=12

Ga vervolgens naar het i-Reserve reserveringssysteem om CardGate in te stellen als betaalprovider. Ga hiervoor naar het configuratiescherm onder 'modules' - 'betaalwijze reserveringen'. Vul hier Cardgate siteid en codeersleutel in zoals deze vermeldt staat op de cardgate instellingen pagina. Een meer gedetailleerde beschrijving van hoe deze koppeling tot stand komt is te vinden in onze handleiding.

Begin direct met het i-Reserve reserveringssysteem!

Door deze koppeling tussen het CardGate betaalsysteem en ons online reserveringssysteem, wordt het voor jou als ondernemer nog makkelijker om betalingen van je klanten te accepteren. En als je vragen hebt, staat ons supportteam altijd klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Probeer ons reserveringssysteem vandaag nog!