Cardgate is ook een goede optie als betaalprovider en bieden een grote selectie aan betaalmethoden. Zo kun je je klanten de mogelijkheid bieden te betalen via iDeal, PayPal of VISA maar ook bijvoorbeeld in Bitcoin.

Om de koppeling tussen ons boekingssysteem en CardGate te maken heb je een CardGate account nodig en moet de i-Reserve Online Betalen module zijn geactiveerd. Om ervoor te zorgen dat betaalde reserveringen direct in i-Reserve verwerkt worden, zal er een terugkoppeling plaats moeten vinden vanuit CardGate. Voor deze koppeling zullen er instellingen in i-Reserve ingericht moeten worden ten behoeve van CardGate en andersom. Een meer gedetailleerde beschrijving van hoe deze koppeling tot stand komt is te vinden in onze handleiding.


Mogelijkheden

Bij deze koppeling zijn de mogelijkheden met name te vinden in de betaalmethodes van de betaalprovider. Deze wijzigen al naar gelang de markt wijzigt. In de meeste gevallen komen er methodes bij. De koppeling koppelt met de checkout van de betaalprovider. Daarmee kunnen betaalmethodes worden toegevoegd zonder wijzigingen in i-Reserve.


Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting Cardgate
Persoonsgegevens
Bedrag / Valuta amount / currency
Referentie / Factuurnummer / Reservering ref
Transaction ID Transaction ID