Mollie is een bekende speler op de online-betalingsmarkt, ze bieden alle gangbare betaalmogelijkheden aan die je verwacht van een betaalprovider zoals; iDeal, Bancontact, Visa en Sepa maar ook PayPal en Klara.

Om de koppeling tussen ons boekingssysteem en Mollie te maken heb je een Mollie account nodig en moet de i-Reserve Online Betalen module zijn geactiveerd. Om ervoor te zorgen dat betaalde reserveringen direct in i-Reserve verwerkt worden, zal er een terugkoppeling plaats moeten vinden vanuit Mollie. Voor deze koppeling zullen er instellingen in i-Reserve ingericht moeten worden ten behoeve van Mollie en andersom. Een meer gedetailleerde beschrijving van hoe deze koppeling tot stand komt is te vinden in onze handleiding.


Zoveel mogelijkheden

Bij deze koppeling zijn de mogelijkheden met name te vinden in de betaalmethodes van de betaalprovider. Deze wijzigen al naar gelang de markt wijzigt. In de meeste gevallen komen er methodes bij. De koppeling koppelt met de checkout van de betaalprovider. Daarmee kunnen betaalmethodes worden toegevoegd zonder wijzigingen in i-Reserve.


Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting Mollie
Persoonsgegevens
Bedrag / Valuta amount / currency
Referentie / Factuurnummer / Reservering ref
Transaction ID Transaction ID