Exact Online is in Nederland één van de grotere spelers op het gebied van boekhouden. De koppeling tussen i-Reserve en Exact Online richt zich op de financiële gegevens zoals facturen en debiteuren. Hier bespreken we de voordelen van het koppelen van Exact Online aan ons online reserveringssysteem. We zullen ook uitleggen hoe het proces werkt en wat je kunt verwachten van dit type integratie.

Wat is Exact online?

Exact Online is een cloud-gebaseerd boekhoudpakket dat wordt aangeboden door het Nederlandse softwarebedrijf Exact. Het biedt een scala aan functies, waaronder facturering, contactbeheer, financiële rapportage en analyse, en projectbeheer. Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van Exact Online is dat het kan worden gekoppeld aan andere bedrijfsapplicaties, zoals het i-Reserve online reserveringssystemen. Deze vorm van integratie kan veel taken automatiseren en bedrijven tijd en geld besparen.

Hoe werkt de koppeling tussen i-Reserve en Exact Online?

De koppeling tussen i-Reserve en Exact Online is een één weg koppeling. Dat wil zeggen dat de gegevens vanuit het i-Reserve reserveringssysteem worden verstuurd naar Exact Online. In de meeste gevallen zullen facturen worden gebruikt om financiële gegevens van de reservering over te zetten. In sommige gevallen kan ook gebruik gemaakt worden van de gegevens van reserveringen. Dit betekent dat je geen reserveringsgegevens handmatig hoeft in te voeren in je boekhoudpakket.
De meest gebruikte opzet voor de koppeling tussen het i-Reserve reserveringssysteem en Exact online dat is dat periodiek de debiteur - plus financiële gegevens - vanuit i-Reserve naar Exact online worden overgezet. De koppeling maakt gebruik van de XML formaat om de gegevens over te zetten, zoals Exact Online deze heeft gespecificeerd.

Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting Exact
Klant Account
cust_id code
Klant Contact
Klant Address
Factuur Invoice
Factuurregel InvoiceLine

Wat zijn de voordelen van het koppelen van Exact Online aan een online reserveringssysteem?

Er zijn veel voordelen verbonden aan het koppelen van Exact Online aan een online reserveringssysteem. Het meest voor de hand liggende voordeel is dat het je veel tijd bespaart. Je hoeft niet langer handmatig gegevens in te voeren in beide systemen. De koppeling zorgt er ook voor dat je gegevens altijd accuraat en up-to-date zijn. Dit kan je op de lange termijn veel tijd en moeite besparen. Bovendien kan de integratie je helpen fouten te vermijden en de algemene efficiëntie te verbeteren.

Extra modules

Voor de koppeling tussen Exact Online en het i-reserve reserveringssysteem is de module 'Export' en de module ‘Factuur’ benodigd. Met deze modules kun je data exporteren naar je financiële administratie. De balansen worden direct bijgewerkt. De module 'Export' heeft de volgende kenmerken:

  • De mogelijkheid om gegevens uit het i-reserve reserveringssysteem te exporteren naar Exact Online in het door Exact Online gewenste XML formaat.
  • Een scala aan instellingen waarmee je de export kunt afstemmen op jouw specifieke wensen. Zo kunt je bijvoorbeeld kiezen welke gegevens worden geëxporteerd en hoe vaak de export plaatsvindt.
  • De mogelijkheid om exports in te plannen, zodat ze automatisch plaatsvinden op een tijdstip dat jou schikt.
  • De mogelijkheid om een logboek van alle uitgevoerde exports te bekijken.

Daarnaast heb je de module 'Factuur' nodig. Met deze module kun je facturen opstellen op basis van reserveringen. Ook kun je gebruik maken van extra functionaliteiten zoals deelfacturen, samenvoegen van concept facturen of het aanmaken van incasso's.

Meer weten over deze koppeling?

Als je op zoek bent naar een manier om tijd te besparen en je reserveringen en de boekhouding hiervan te automatiseren dan is de koppeling tussen Exact online en ons reserveringssysteem de ideale oplossing. Deze krachtige integratie kan alle gegevensinvoer voor je verzorgen, zodat je boekhouding altijd accuraat en up-to-date is. Meer weten? Neem vandaag nog contact met ons op om meer te weten te komen over hoe wij je kunnen helpen het meeste uit deze geweldige functie te halen.

Zijn er extra mogelijkheden?

Aankoop nummer (PO nummer)

Veel gebruikt in de zakelijke markt: het opnemen van een PO nummer op een factuur.
In Exact Online heet dit veld "YourRef". Via de instellingen van deze koppeling in i-Reserve is dit veld te vullen vanuit een veld naar keuze. Bijvoorbeeld een aangepast veld.