Als het aan X-corp ligt, staat heel Nederland straks vol X-Cubes. Ze noemen het zelf een kruising tussen een escaperoom en een videogame, waarin je allerlei verschillende belevingen kunt doen. Denk aan het oplossen van een moord, het kraken van een bankkluis of het ontmantelen van een bom. En met het reserveringssysteem i-Reserve kan je jouw klanten veilig zelf de toegang ertoe geven, zonder dat je er zelf bij bent.

Jouw X-Cube gekoppeld aan i-Reserve

Tussen i-Reserve en X-Cube is er een volledig geautomatiseerde workflow mogelijk. Vanaf het moment van het bezoek van de website tot en met het spelen van de X-Cube kan er zonder tussenkomst van een medewerker een reservering worden uitgevoerd.

Je kunt in jouw i-Reserve omgeving zelf instellen wanneer jouw klant toegang krijgt tot jouw X-Cube. Zo kun je er bijvoorbeeld op toezien dat een reservering eerst betaald dient te worden. Deze specifieke status kan je zelf instellen. Extra voordeel: met i-Reserve kan betalen ook meteen online bij het reserveren. Jij als aanbieder van jouw X-Cube stelt zelf op de achtergrond in wat de mogelijkheden zijn voor jouw klanten. i-Reserve hanteert hiervoor hetzelfde tarief als altijd. Je betaalt maandelijks voor een licentie en dus niet per boeking.

  • Op het moment dat een reservering die ingestelde status bereikt, krijgt X-Cube een seintje.
  • X-Cube maakt hierop een PIN code aan en stuurt deze naar de klant. (Via i-Reserve kan je diverse automatische mails laten sturen naar klanten. Denk hierbij ook aan een bevestigingsmail of herinneringsmail.)
  • De klant staat voor de deur van jouw X-Cube en toets de PIN code in. Deze code opent de deur. De naam van de klant verschijnt netjes op de schermen binnen en het spel kan beginnen.

Wat nu als de klant de reservering annuleert of wijzigt? Dan wordt deze reservering ook meteen geannuleerd of gewijzigd bij X-Cube.


Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting X-Cube
booking_id booking_id
booking_created booking_datetime
booking_datetimefrom event_datetime
<parameter> experience_id
<mapping object> cube_ref
<parameter> location_id
cnt_participants team_1_size
short_name name
phone_number phone_number
email email
external_ref xcube_booking_id