Als het aan X-corp ligt, staat heel Nederland straks vol X-Cubes. Ze noemen het zelf een kruising tussen een escaperoom en een videogame, waarin je allerlei verschillende belevingen kunt doen. Denk aan het oplossen van een moord, het kraken van een bankkluis of het ontmantelen van een bom. En met het reserveringssysteem i-Reserve kan je jouw klanten veilig zelf de toegang ertoe geven, zonder dat je er zelf bij bent.

Wat is de X-Cube?

De X-cube is een kruising tussen een escaperoom en een videogame, een interactieve box waarin je allerlei verschillende belevingen kunt doen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk; het oplossen van een moord, het ontmantelen van een bom of het kraken van een bankkluis.

Jouw X-Cube gekoppeld aan het i-Reserve reserveringssysteem

Met de koppeling tussen het i-Reserve reserveringssysteem en X-Cube is er een volledig geautomatiseerde workflow mogelijk. Vanaf het eerste websitebezoek tot en met het spelen van de X-Cube kan er nu zonder tussenkomst van een medewerker een reservering worden uitgevoerd.

Hoe werkt de koppeling met i-Reserve?

Je kunt in jouw i-Reserve omgeving zelf instellen wanneer jouw klant toegang krijgt tot jouw X-Cube. Zo kun je er bijvoorbeeld op toezien dat een reservering eerst betaald dient te worden. Deze status kan je zelf in je online omgeving instellen. Een extra voordeel: met het i-Reserve reserveringssysteem kan betalen ook meteen online bij het reserveren.

Jij als aanbieder van jouw X-Cube stelt zelf op de achtergrond in wat de mogelijkheden zijn voor jouw klanten. i-Reserve hanteert hiervoor hetzelfde tarief als altijd. Je betaalt maandelijks voor een licentie en dus niet per boeking. Dus hoe werkt het precies?

Op het moment dat een reservering die ingestelde status bereikt, krijgt X-Cube een seintje. X-Cube maakt hierop een PIN code aan en stuurt deze naar de klant. (Via i-Reserve kan je diverse automatische mails laten sturen naar klanten. Denk hierbij ook aan een bevestigingsmail of herinneringsmail.)

De klant staat voor de deur van jouw X-Cube en toets de PIN code in. Deze code opent de deur. De naam van de klant verschijnt netjes op de schermen binnen en het spel kan beginnen. Wat nu als de klant de reservering annuleert of wijzigt? Dan wordt deze reservering ook meteen geannuleerd of gewijzigd bij X-Cube.

Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel. Zoals je kunt zien gaat de data twee kanten op van I-Reserve naar de X-Cube en van de X-Cube terug naar het reserveringssysteem.

i-Reserve Richting X-Cube
booking_id booking_id
booking_created booking_datetime
booking_datetimefrom event_datetime
<parameter> experience_id
<mapping object> cube_ref
<parameter> location_id
cnt_participants team_1_size
short_name name
phone_number phone_number
email email
external_ref xcube_booking_id

Lees meer over deze koppeling

De voordelen van het koppelen van de X-Cube met het i-Reserve online reserveringssysteem zijn legio. Met deze koppeling kun je jouw klanten toegang geven tot de X-Cube zonder dat zij daar zelf aanwezig hoeven te zijn. Dit is een volledig geautomatiseerd proces dat het voor jou en jouw klanten gemakkelijk maakt. Je kunt het ook zo instellen dat de betaling direct online plaatsvindt. Wil je meer lezen over de X-Cube en hoe je deze kunt koppelen aan het i-Reserve online reserveringssysteem, bekijk onze blog over de X-Cube.

Begin direct!

Dus als je op zoek bent naar een manier om jouw X-Cube boekingen te automatiseren, dan is het i-Reserve online reserveringssysteem de juiste keuze. Met onze gebruiksvriendelijke interface kunt je jouw X-Cube boekingen in een mum van tijd opzetten. En als je vragen hebt, staat ons supportteam altijd klaar om je te helpen. Dus waar wacht je nog op? Probeer i-Reserve vandaag nog!