Dormakaba is een internationaal bedrijf voor slimme en veilige toegangsoplossingen met meer dan 150 jaar ervaring. Ze bieden kostenbesparende en efficiënte producten, oplossingen en diensten voor een beveiligde en comfortabele toegang tot gebouwen en ruimten aan. Klanten kunnen de deur zelf openen met hun telefoon. En laat bijvoorbeeld de stroom aanzetten wanneer jouw klanten de ruimte inkomen en weer uit als ze weggaan. Het doel is steeds het creëren van een veilige en comfortabele omgeving voor jouw klanten. Omdat zij ook sloten aanbieden die bijvoorbeeld niet met een sleutel opengemaakt hoeven te worden, maar met een code, zijn we de samenwerking aangegaan. In i-Reserve is nu een koppeling te maken met deze sloten.

Zoveel mogelijkheden

Wil je de deur van een vergaderzaal voor een bepaalde klant laten opengaan vijf of tien minuten voor de vergadering? Wil je de klant een code geven waarmee hij of zij de deur van een squashruimte kan openmaken op het tijdstip van de reservering? Of de code van een kluisje waarin een sleutel ligt en misschien nog andere benodigde spullen? Er zijn talrijke opties te bedenken: voor hotels, accommodaties voor verhuur, conferentiecentra, sportzalen en privéclubs. De mogelijkheden rondom deur- en toegangscontrole zijn groot.

Wat wordt er gekoppeld?

Om beide systemen goed te laten samenwerken wisselen ze data uit. Hoe dat in zijn werk gaat zie je in bovenstaande infographic en welke gegevens worden verstuurd kun je zien in onderstaande tabel.

i-Reserve Richting Dormakaba
Datum/ tijd vanaf Toegang vanaf
Datum/ tijd tot Toegang tot
Object Access zone
PIN PIN
External ID Bezoekers ID

Zijn er extra mogelijkheden?

Instelmogelijkheid: "Tijd ervoor"

Als een klant een reservering maakt voor bijvoorbeeld 10-11 uur, dan is het voorstelbaar dat de klant enkele minuten eerder naar binnen wilt. Bijvoorbeeld om om te kleden. Hiervoor kan worden ingesteld dat de daadwerkelijke toegang eerder wordt verleend. Stel je deze waarde op 5 minuten in, dan is de daadwerkelijke toegang om 9.55 uur i.p.v. de 10 uur.