Een reservering is tijdsafhankelijk. Er wordt een datum en vaak ook een tijd gereserveerd. Nadat een klant de reservering heeft gemaakt, krijgt hij in de meeste gevallen een agenda item zodat hij de reservering meteen in zijn agenda kan zetten. Jij ziet de boeking uiteraard in je agenda in ons reserveringssysteem. Maar wil je de reservering vervolgens ook automatisch in je Google of Outlook agenda? Geen probleem met een kalender koppeling van i-Reserve.

De kalender koppeling kan voor vele toepassingen gebruikt worden. Bijvoorbeeld een reserveringssysteem voor vergaderzalen, waarbij alle zalen in de Outlook agenda ook zichtbaar zijn. Of een trainer die alle cursussen in zijn agenda wilt zien om vervolgens op zijn mobiel te kunnen openen. Dan is je planning altijd bij je, ook onderweg.

Hoe noem je een afspraak of reservering in je agenda? Met name aan de onderwerp regel wordt in de kalender koppeling van i-Reserve veelvuldig gesleuteld. Hier kunnen velden worden opgenomen zoals de product beschrijving. Maar ook een toevoeging van het bedrijf of de klant die geboekt heeft kan nuttig zijn. Afkortingen en/of codes die specifiek voor de reservering gelden. Of juist de naam van de zaal. De mogelijkheden van de i-Reserve agenda koppeling zijn eindeloos.

Het is ook mogelijk om de kalender koppelingen bi-directioneel in te stellen. Dit houdt in dat het ook mogelijk is om items of gegevens naar het reserveringssysteem van i-Reserve te sturen. Zo kan een facilitaire afdeling bijvoorbeeld ruimtes beheren in Google Calendar, deze worden vervolgens automatisch gesynchroniseerd met de reserveringsagenda. Het is wat lastiger in te stellen, maar i-Reserve maakt het mogelijk.