GoGaming, een samenwerking tussen Pathé Theaters en H20 Esports Campus, is in korte tijd uitgegroeid tot dé plek voor gaming en esports in Nederland. Het is een ontmoetingsplek waar liefhebbers van esports en beginners samenkomen om plezier te hebben, nieuwe vrienden te maken en mogelijk iets nieuws te leren. Met hun indrukwekkende groei is GoGaming erin geslaagd om de ervaring rondom gaming naar een hoger niveau te tillen.

Missie van GoGaming

Nu we een idee hebben van waar GoGaming vandaan komt, kunnen we eens kijken naar hun missie. De missie van GoGaming is om een plek te creëren waar iedereen - van ervaren gamers tot nieuwsgierige beginners - samen kunnen komen om de opwinding en het plezier van gaming te ontdekken en te ervaren. Ze willen dat iedereen zich welkom en op zijn gemak voelt, ongeacht hun ervaring of vaardigheidsniveau.

Maar het gaat niet alleen om het spelen van games. GoGaming richt zich ook op de gemeenschap. Ze organiseren verschillende activiteiten voor verschillende doelgroepen, waardoor er altijd iets nieuws en opwindends te doen is. Of je nu deel wilt nemen aan een esports-toernooi, wilt leren hoe je je favoriete game beter kunt spelen, of gewoon wilt genieten van de sfeer en nieuwe vrienden wilt maken, GoGaming heeft iets voor jou. Maar het reserveringsproces van een ambitieuze partij als GoGaming is een uitdaging; dat is waar het i-Reserve reserveringssysteem om de hoek komt kijken.

Het i-Reserve Reserveringssysteem

In de basis is i-Reserve een online reserveringssysteem dat is ontworpen om boekingen en reserveringen voor bedrijven te stroomlijnen. In een dynamische omgeving zoals GoGaming, waar activiteiten en evenementen voortdurend plaatsvinden, is efficiëntie erg belangrijk. Daar komt i-Reserve in beeld. Ons reserveringssysteem maakt het gemakkelijk om reserveringen te beheren, wijzigen en annuleren, zodat zowel medewerkers als klanten altijd op de hoogte zijn van hun planning.

Maar het gaat verder dan efficiëntie. i-Reserve is ook ontworpen met gebruiksvriendelijkheid in gedachten. Het systeem is gemakkelijk door iedereen te gebruiken - of je nu een medewerker bent die de planning beheert, of een klant die een reservering maakt.

Met i-Reserve kan GoGaming zich concentreren op wat ze het beste doen: een onvergetelijke gaming- en esports-ervaring bieden. Het reserveringssysteem neemt de administratieve lasten weg, waardoor het team meer tijd heeft om zich te richten op het creëren van een leuke en gastvrije omgeving voor alle gamers en esports-liefhebbers.

Het reserveringsproces van GoGaming via het i-Reserve reserveringssysteem

Het reserveringssysteem voor GoGaming is complex wegens de vele mogelijkheden die GoGaming aanbiedt. Dus hoe werkt dit precies?

Game time kopen; object based reserveer dialogen

Bij GoGaming is flexibiliteit en gemak erg belangrijk als het gaat om game-ervaring. Daarom hebben ze een systeem ontwikkeld waarmee je "Game Time" kunt kopen, precies afgestemd op de behoeften van de klant. Binnen het i-Reserve reserveringssysteem kunnen deze verschillende Game-times door GoGaming worden ingesteld met hun bijbehorende prijzen. Hierdoor hebben de gamers de vrijheid om via het reserveringssysteem te kiezen hoeveel game-time ze willen inkopen. Maar wat als ze toch langer willen blijven; ook geen probleem.

Als de gamer tijdens het bezoek besluit langer te willen blijven, kunnen ze ter plekke extra Game Time bij boeken. Ze kunnen simpelweg inloggen op hun account en de extra tijd toevoegen. En als ze eerder weg moeten, blijft de resterende Game Time in hun account staan tot het volgende bezoek. Ze hoeven zich dus geen zorgen te maken dat ze te veel of te weinig Game Time boeken. Dit scheelt GoGaming veel personeelskosten voor het aanpassen van reserveringen.

Dus hoe zit dit technisch in elkaar? Het kopen van Game-time gaat via object based reserveer dialogen. Dit houdt in dat er in het reserveringssysteem één hoofdproduct is: verhuur van game plekken. Onder dit hoofdproduct kunnen verschillende game plekken gekoppeld worden.

De klant kan een game plek, binnen een specifiek tijdvak, 1 keer reserveren. Is deze plek gereserveerd dan is deze binnen hetzelfde tijdvak niet nogmaals te reserveren, tenzij er natuurlijk nog meerdere game plekken beschikbaar zijn.

Groepsuitjes

Maar zoals eerder aangegeven is het de missie van GoGaming om verschillende activiteiten te organiseren voor verschillende doelgroepen. Daarom bieden ze ook verschillende groepsuitjes aan. Hierbij kun je denken aan groepsuitjes met vrienden, bedrijfsuitjes of kinderfeestjes. Hiervoor hebben ze verschillende arrangementen beschikbaar waar je uit kunt kiezen.

Technisch werkt dit vrijwel hetzelfde; in het reserveringssysteem is er één hoofdproduct beschikbaar: arrangementen. Onder dit hoofdproduct kunnen verschillende arrangementen gekoppeld worden; voor kinderfeestjes, vriendengroepen of bedrijven.

De klant kan een arrangement, binnen een specifiek tijdvak, 1 keer reserveren. Is deze plek gereserveerd dan is deze binnen hetzelfde tijdvak niet nogmaals te reserveren, tenzij er natuurlijk nog meerdere arrangementen beschikbaar zijn.

Kadobonnen

Ten slotte biedt GoGaming de mogelijkheid aan om kadobonnen aan te schaffen. Ook dit is mogelijk via het i-Reserve reserveringssysteem. Via het reserveringssysteem kunnen klanten een GoGaming kadobon aanschaffen. Heeft de klant een kadobon gekregen? Dan kan deze ingeleverd worden tijdens het reserveringsproces.

Overige functionaliteiten van i-Reserve voor GoGaming

Naast de functionaliteiten van i-Reserve die we hierboven hebben beschreven voor GoGaming, zijn er nog tal van andere interessante functies die het platform te bieden heeft. Hieronder zullen we enkele van deze functionaliteiten nog even kort doornemen.

Geautomatiseerde workflows
In de dynamische wereld van GoGaming kunnen geautomatiseerde workflows en slimme integraties een game changer zijn. Door het automatiseren van de communicatie met gamers kan i-Reserve GoGaming veel kostbare tijd besparen. Bijvoorbeeld, ons reserveringssysteem kan automatisch reserveringsbevestigingen, betalingsbevestigingen of herinneringen versturen, via zowel e-mail als sms. Mocht er een wijziging plaatsvinden in een reservering, dan kunnen deze aanpassingen eenvoudig en snel worden doorgevoerd. Gamers ontvangen hiervan automatisch een bericht, uiteraard in hun eigen taal. Deze geavanceerde functionaliteiten optimaliseren de gebruikerservaring en dragen bij aan een vlekkeloze operatie binnen GoGaming.

Roosters

GoGaming profiteert ook van een naadloos roostersysteem dankzij i-Reserve. Ze hebben een duidelijk overzicht en volledige controle over wat ze willen zien. Met diverse aanpasbare roosters die drag-and-drop-functionaliteit bieden, kunnen ze in één oogopslag al de boekingen bekijken.

In de back-end omgeving hebben ze de vrijheid om hun rooster zo gestroomlijnd te maken als ze zelf willen. Of het nu gaat om een maandelijks, wekelijks of dagelijks rooster, ze kunnen zelf bepalen welke games, evenementen of speelruimtes zichtbaar zijn. Deze kunnen worden weergegeven in kolommen of rijen, en met verschillende kleuren voor extra duidelijkheid. Bovendien bieden instelbare filters de mogelijkheid om handige overzichten te maken, waardoor ze nog efficiënter kunnen werken.

Filters, rapportages & statistieken

Een andere belangrijke functionaliteit voor zowel GoGaming als elk ander bedrijf, is het moeiteloos filteren, rapporten genereren en statistieken bijhouden. Overzichten kunnen met één klik op de knop worden geëxporteerd naar bijvoorbeeld Excel, of er kan een wekelijkse rapportage worden ingepland op basis van specifieke filters. Deze rapporten worden dan automatisch elke week via e-mail verzonden.

Filters zijn ook erg nuttig als basis voor het genereren van gedetailleerde statistieken, zoals een grafische weergave van het aantal boekingen per game in een lijn-, staaf- of kolomdiagram. Dit biedt je waardevolle inzichten om je bedrijfsvoering te optimaliseren.

Upselling

Daarnaast biedt i-Reserve de mogelijkheid voor Cross selling met onze slimme combi-dialoog. GoGaming kan individuele games bundelen in pakketten en gamers hun eigen planning laten bepalen. Of behoud zelf de volledige controle door je gamers alleen de starttijd van de eerste game te laten kiezen. Het systeem plant dan automatisch de resterende games in. Dankzij het i-Reserve-systeem kan GoGaming een breed scala aan games en evenementen aanbieden zonder concessies te doen aan gebruiksgemak of spelervaring.

Meer weten over i-Reserve?

De samenwerking tussen GoGaming en i-Reserve is een game-changer in de gaming wereld. Deze samenwerking combineert de passie en expertise van GoGaming in het creëren van onvergetelijke gaming-ervaringen met de technologische innovatie van i-Reserve in het stroomlijnen van reserveringen. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Neem snel contact met ons op of probeer i-Reserve nu 30 dagen lang uit en ontdek zelf waarom gebruikers zo enthousiast zijn!

november 2023