Als bedrijfseigenaar heb je vaak tijd tekort omdat je vooral met randzaken bezig bent zoals het aanmaken en wijzigen van reserveringen. Een manier om het je klanten en jezelf makkelijker te maken, is het opzetten van een online reserveringssysteem. Zo kunnen klanten snel en gemakkelijk afspraken en reserveringen maken zonder afhankelijk te zijn van openingstijden. In dit artikel bespreken we de voordelen van een online reserveringssystemen voor zowel bedrijven als klanten

Wat is een online reserveringssysteem?

Een online reserveringssysteem is boekingssoftware waarmee bedrijven reserveringen van klanten kunnen beheren en accepteren. Het kan worden gebruikt voor elk type bedrijf dat reserveringen aanneemt, zoals bootverhuur, sportverenigingen, cursussen, vergaderruimtes, enz. Klanten zijn in staat om afspraken te maken of reserveringen via de website van het bedrijf en dit 24 uur per dag zonder altijd te hoeven bellen tijdens kantooruren. Na een reservering zal het i-Reserve reserveringssysteem automatisch bevestigings e-mails sturen naar zowel de klant als het bedrijf.

Voordelen van een online reserveringssysteem voor zowel bedrijven als gebruikers

Een online reserveringssysteem biedt zowel voor jou als je voor je klanten veel voordelen. Het eerste voordeel is dat je geen tijd meer hoeft te besteden aan het beantwoorden van de telefoon of e-mail vragen over reserveringen. Hierdoor kunnen je medewerkers zich richten op belangrijkere taken. Ook biedt i-Reserve altijd een actueel overzicht van alle online reserveringen die via het systeem zijn gemaakt. Dit helpt je overzicht te houden op alle boekingen. Je kunt daarnaast zelf bepalen welke informatie (bijv. reserveringen, statistieken) je in de i-Reserve rapportages willen zien.

Voor klanten is het een groot voordeel dat ze op elk moment van de dag of nacht kunnen reserveren zonder zich zorgen te hoeven maken over openingstijden. Ze hebben daarnaast direct inzicht in alle opties en beschikbaarheid.

Hét reserveringssysteem voor (sport)bedrijven, recreatie, verhuur en cursussen

Het online reserveringssysteem van i-Reserve is een boekingssysteem voor o.a. (vergader)ruimtes, sporten en cursussen. Maar het ook maken van afspraken of het inplannen van belevenissen en evenementen maakt i-Reserve gemakkelijk.

Reserveringssysteem recreatie

i-Reserve is de perfecte oplossing voor bedrijven in de recreatiebranche. Met ons online reserveringssysteem voor recreatie kunnen klanten eenvoudig activiteiten reserveren, van bowlingbaan tot escaperoom. Ook het maken van afspraken en het inplannen van sportactiviteiten is met ons reserveringssysteem een fluitje van een cent.

Reserveringssysteem voor (sport)bedrijven

Je bedrijf organiseert waarschijnlijk sportlessen, waaraan mensen kunnen deelnemen. Om dit te doen, moeten ze eerst een tijdslot inplannen. Dit is veel werk en leidt vaak tot dubbele boekingen of andere fouten die de organisatie extra geld en middelen kosten. Met het reserveringssysteem voor sport van i-Reserve voorkomt je dit en bespaart je kostbare tijd!

Je kunt aan de hand van bepaalde regels bepalen wanneer bezoekers mogen reserveren. Deze regels zorgen ervoor dat er gedurende het hele jaar altijd voldoende ruimte beschikbaar is voor iedereen die op een bepaald moment aan de activiteit wil deelnemen, zonder dat je zelf elke dag in het systeem hoeft in te loggen. Je kunt ook periodes blokkeren voor bijvoorbeeld trainingen.

Reserveringssysteem verhuur

Heeft je een verhuurbedrijf? Ook voor de verhuur is i-Reserve het ideale boekingssysteem. Van de verhuur van boten tot elektrische steps het is allemaal mogelijk. En automatiseer zo veel mogelijk van het reserveringsproces zodat je tijd overhoudt voor leukere zaken. Zo kun je automatische bevestigingen en facturen versturen in je eigen huisstijl na een boeking.

Klanten kunnen je aanbod gemakkelijk op een website vinden en boeken. Dit bespaart je tijd en geld, omdat klanten niet meer tijdens kantooruren hoeven te bellen. Je houdt in het reserveringssysteem vervolgens overzicht over reserveringen, klanten en betalingen.

Reserveringssysteem cursussen

Dankzij het flexibele karakter van i-Reserve is het reserveringssysteem ook zeer geschikt voor het reserveren van cursussen. Je beheert de cursussen, plant trainers en verstuurt facturen vanuit één systeem en in je eigen huisstijl.

Je biedt je klanten daarnaast op elke moment inzicht in beschikbare cursussen en geeft ze de mogelijkheid om direct online te reserveren, te betalen en hun inschrijvingen te beheren. Is een cursus vol? Laat klanten alvast inschrijven voor een wachtlijst. Lees hier meer over de mogelijkheden van i-Reserve voor cursussen.

Hoe kan een online reserveringssysteem helpen de klantenservice te verbeteren

Een belangrijk voordeel van een online reserveringssysteem is dat het de klantenservice kan verbeteren. We hebben het al vaker naar voren laten komen maar klanten kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week online afspraken en activiteiten boeken, wat hen tijd kan besparen. Dit verbeterde gemak zal waarschijnlijk resulteren in meer terugkerende klanten. Ten slotte maken online reserveringssystemen het voor bedrijven gemakkelijk om hun klanten automatisch op de hoogte te brengen van eventuele wijzigingen of updates van hun afspraken. Al deze factoren samen zorgen voor een betere algemene klantervaring en versterken de relatie tussen bedrijf en klant.

Vanaf hoeveel reserveringen verdient een reserveringssysteem zichzelf terug?

Het i-Reserve reserveringssysteem is verkrijgbaar vanaf 39 euro per maand. Een Silver licentie met Online boeken module kost maar € 68,95 excl. btw per maand. Dit is een vast bedrag per maand. Je betaalt dus niet per gemaakte reservering. Vanaf hoeveel reserveringen per maand verdien je dit terug?

Uitgangspunten:
Een collega die reserveringen aanneemt heeft een minimum uurloon van netto 10,- per uur. Een reservering telefonisch aannemen en verwerken kost gemiddeld 15 minuten.

Als je in 1 maand 28 reserveringen verwerkt kost dat ongeveer 28 * 0.25 uur (15min) = 7,5 uur. 7,5 uur maal € 10,- kost de onderneming € 70,- per maand. Een reserveringssysteem verdient zichzelf dus al bij 28 reserveringen = 7 reserveringen per week terug.

Hoe zet je een online reserveringssysteem op je website?

Een online reserveringssysteem op je website zetten klinkt misschien ingewikkeld maar is het zeker niet. Wanneer je van het i-Reserve reserveringssysteem gebruik wilt maken maken wij een domein voor je aan waar we het systeem voor je inrichten. Via een 'boek nu' knop op je website linken wij deze aan de website. Het domein krijgt dezelfde styling als jouw website, zodat klanten niet merken dat ze op een andere website zijn. Het is ook mogelijk om een API te gebruiken om uw website te koppelen aan het reserveringssysteem. Bekijk onze referenties om te zien hoe klanten dit hebben geïmplementeerd op hun website.

Koppelingen met een reserveringssysteem

Er zijn verschillende manieren om een reserveringssysteem te koppelen met andere software. Zo hebben wij native koppelingen met diverse payment providers en kunt u met import/ export koppelingen uw i-Reserve omgeving integreren met uw boekhoudsysteem. Maar het is ook mogelijk om een koppeling te maken met kantoor tools en kalenders. Ook zijn er native koppelingen beschikbaar voor vrijetijdsbesteding. Gaat u nog een stap verder? Dan kunt u alles volledig automatiseren door toegangscontrole te koppelen aan uw reserveringssysteem.

i-Reserve; hét online reserveringssysteem

Als je meer wilt weten over hoe ons online reserveringssysteem jouw bedrijf kan helpen, neem dan vandaag nog contact met ons op! We helpen je graag verder. Maak van bezoekers van je website direct klanten met het i-Reserve online reserveringssysteem.

maart 2022