Als je cursussen of trainingen aanbiedt, dan weet je hoe belangrijk het is om een reserveringssysteem te hebben. Het kan moeilijk zijn om boekingen handmatig te beheren, en klanten moeten vaak bellen om een plaats te reserveren. Dit kan aan beide kanten tot frustratie leiden. Een online reserveringssysteem voor cursussen maakt het boekingsproces snel en gemakkelijk voor je klanten, en het maakt het leven ook gemakkelijker voor jou.

Hét reserveringssysteem voor cursussen en trainingen

Een online reserveringssysteem is de perfecte manier om het boekingsproces voor cursussen en trainingen te stroomlijnen. I-Reserve is een toonaangevende leverancier van online reserveringssystemen, en we zijn er trots op dat we onze diensten kunnen aanbieden aan bedrijven in een breed scala van sectoren. Maar wat zijn alle mogelijkheden van het i-Reserve reserveringssysteem voor jou als aanbieder van cursussen en trainingen? Bekijk ook onze demo pagina voor cursusreserveringen.

Voordelen van een online reserveringssysteem voor cursussen en trainingen

We hebben al kort een aantal voordelen opgenomen maar willen hier nog even wat dieper op ingaan.

  1. Het eerste grote voordeel is dat het boekingsproces sneller en gemakkelijker wordt voor jouw klanten. Ze kunnen op hun gemak door jouw cursussen en trainingsdata bladeren en met een paar klikken hun plaats reserveren. Het is niet nodig om de telefoon te pakken of een e-mail te sturen en te wachten op een reactie- alles kan online worden geregeld.
  2. Dit betekent ook dat het jou tijd bespaart, omdat je niet langer telefoontjes en e-mails over reserveringen en cursusdata hoeft te beantwoorden. Alle informatie die je klanten nodig hebben is beschikbaar op je website, en zij kunnen hun reservering maken zonder contact met je op te nemen. Een vrijblijvende manier om informatie te verkrijgen zonder dat cursisten meteen hoeven te boeken.
  3. Een ander groot voordeel van het gebruik van een online reserveringssysteem is dat het je helpt bij het bijhouden van boekingen en betalingen. Wanneer een boeking is gemaakt, ontvangt je een e-mailbericht met alle details. Zo kun je gemakkelijk bijhouden wie welke cursus en training heeft geboekt en wanneer de betaling is gedaan. Je kunt ook in één oogopslag zien of een cursus is volgeboekt of dat er nog plaatsen beschikbaar zijn
  4. Geef je cursussen of trainingen dan kun je het online reserveringssysteem ook gebruiken voor je planning. Je kunt een trainer of een locatie koppelen aan een specifieke cursus of training. Bij het inplannen van een nieuwe cursus ziet het reserveringssysteem of de locatie en trainer beschikbaar zijn op dat moment. En niet alleen dat, je kunt inschrijvingen ook automatisch afwijzen op het moment dat er niet aan de door jou ingestelde voorwaarden is voldaan. Je kunt bijvoorbeeld een termijn instellen waarvoor er betaald moet worden. Is er niet betaald dan wordt de inschrijving automatisch afgewezen en komt er weer een plekje vrij voor een andere cursist.
  5. Tot slot maakt het gebruik van een online boekingssysteem het gemakkelijker om bij jouw cursussen en trainingen te cross-sellen. Je kunt extra producten en diensten toevoegen aan de boeking, zoals accommodatie of vervoer, en je klanten kunnen deze eenvoudig toevoegen aan hun reservering. Dit is een geweldige manier om jouw inkomsten te verhogen!

Koppelingen

Een online reserveringssysteem maakt het gemakkelijk om te koppelen met andere systemen die voor jouw bedrijf van belang kunnen zijn. Het is via i-Reserve dan ook mogelijk om te koppelen met diverse tools. De meest populaire zijn de kalender koppeling, boekhouding koppeling en de koppeling met een betaalprovider. Deze koppelingen kunnen helpen de bedrijfsvoering zoals het verwerken van betalingen, en automatisch verwerken van facturen of beheren van reserveringen in jouw agenda of die van je trainers en/of docenten.

Kalender koppeling

Heb je de kalender koppeling geactiveerd dan wordt de reservering voor een cursus of training automatisch in een gekozen agenda geschoten. Wordt de reservering gewijzigd of geannuleerd? Dan stuurt het reserveringssysteem automatisch notificaties naar Outlook en wordt de reservering in de agenda aangepast. Je hoeft dus slechts eenmalig een koppeling in te stellen en zo zijn jij en je trainers altijd up-to-date! Nog een groot voordeel? Je hebt je reserveringen altijd bij de hand, eenvoudig in je mobiel. De kalender koppeling werkt onder andere met Google agenda en Outlook.

Boekhouding Koppeling

Ook onze boekhoudkoppeling wordt veel gebruikt. De koppeling met een boekhoudpakket zoals Exact of Visma zorgt ervoor dat de gegevens van facturen naar je boekhoudpakket worden geschoten. Zo hoeft je geen reserveringsgegevens handmatig meer in te voeren in je boekhoudpakket.

Betaalprovider

En ten slotte de koppeling van het online reserveringssysteem aan een betaalsysteem. Door het maken van deze koppeling houdt je je reserveringen en betalingen overzichtelijk en kunnen cursisten hun cursus of training direct online te betalen. Je hebt bij i-Reserve de mogelijkheid om een koppeling te maken met de betaalproviders, Buckaroo, CardGate, Ingenico, Mollie en Stripe.

Het i-Reserve reserveringssysteem is geschikt voor alle sectoren en bedrijven

Misschien heb je al gezien dat er veel soorten online reserveringssystemen beschikbaar zijn maar ze zijn niet allemaal geschikt voor gebruik in alle sectoren. Bij het zoeken naar een online reserveringssysteem, is het dan ook belangrijk om de behoeften van jouw bedrijf te overwegen en een systeem te vinden dat is ontworpen om aan die behoeften te voldoen. Bijvoorbeeld, als je een cursus-based business hebt, moet je een reserveringssysteem waarmee klanten gemakkelijk cursussen met bijbehorende data en locaties kunnen vinden, boeken en betalen. Als je een sportbedrijf runt, heb je een reserveringssysteem nodig waarmee klanten kunnen boeken en betalen voor speeltijd of trainingssessies. En als je een vrijetijdsbesteding bedrijf hebt, heb je een systeem nodig waarmee klanten kunnen boeken en betalen voor activiteiten zoals bowlen of lasergame. Maar misschien wil je wel diverse activiteiten en/ of sectoren combineren. Heb je een vakantiepark waarbij je accommodaties verhuurt en biedt je daarnaast de mogelijkheid om activiteiten bij te boeken zoals een diner of een activiteit. Door het vinden van een online reserveringssysteem dat specifiek is ontworpen voor jouw bedrijf, kun je er zeker van zijn dat het zal voldoen aan al jou behoeften.

I-Reserve's online reserveringssysteem is modulair, wat betekent dat we het kunnen aanpassen aan jouw specifieke behoeften en de behoefte van jouw bedrijf. Van online reserveringen voor online cursussen tot virtuele tickets, van cadeaubonnen tot abonnementen, van e-tickets tot enquêtes, wij hebben een module die je kan helpen met jouw bedrijf. En we zijn altijd bezig met het verbeteren en uitbreiden van ons boekingssysteem, op basis van feedback van onze klanten. Je kunt er dus zeker van zijn dat je de best mogelijke oplossing voor uw bedrijf krijgt. Plus, je betaalt alleen voor de modules die je nodig hebt, dus je hoeft geen geld te verspillen aan functies die je nooit zult gebruiken.

Implementatie van het reserveringssysteem voor cursussen

Nu we je de voordelen van ons reserveringssysteem voor cursussen hebben laten zien willen we het nog even hebben over de implementatie op je website. Veel klanten zien hier vooraf tegenop, want zo technisch ben ik niet. En dat kan vast niet op mijn website. Maar het implementeren van het i-Reserve reserveringssysteem op een website is vooral erg eenvoudig en simpel. Wij maken voor jou een domein aan waar ons reserveringssysteem op komt te staan. Het systeem wordt volledig op maat gemaakt voor jou en jouw bedrijf. Vervolgens plaatsen wij een "boek nu" of "reserveer nu" knop op je huidige website. Deze knop wordt gelinkt vanuit jouw website. Of dit nu een Wordpress, Jimbo of Prestashop website is maak niet uit. Natuurlijk krijgt het aangemaakte domein dezelfde styling als jouw website, zodat klanten niet zullen merken dat ze op een andere website zijn. Vervolgens doorlopen ze het gehele reserveringsproces en wordt alles automatisch ingeschoten in jouw i-Reserve omgeving.

Het is ook mogelijk om het i-Reserve reserveringssysteem volledig op je website te integreren. Hiervoor worden gegevens opgehaald uit het reserveringssysteem en op je website gezet middels API calls. Een API is een software-interface die ervoor zorgt dat twee systemen met elkaar kunnen communiceren. Dit klinkt misschien wat technisch maar een API is eigenlijk niks anders dan een systeem die informatie vraagt van het reserveringssysteem, antwoord krijgt en dit op je website zet. Uiteraard hoef je dit niet helemaal zelf te integreren, wij helpen je hierbij.

Probeer i-Reserve nu 30 dagen

Je kunt alles vanuit één reserveringssysteem beheren en zo veel mogelijk van het proces automatiseren, waardoor je tijd overhoudt voor leukere dingen. Met ons slimme online reserveringssysteem houdt je cursusreserveringen, klanten en betalingen bij en verstuur je e-mails en facturen in je eigen huisstijl. Je biedt klanten inzicht in beschikbare cursussen, zodat ze online kunnen reserveren, betalen en inschrijvingen beheren. Laat klanten ook zien welke cursussen beschikbaar zijn en laat ze zich inschrijven voor een wachtlijst als een cursus vol is. Dus waarom probeer je het niet eens 30 dagen? Je zult verbaasd zijn hoeveel voordeel een online reserveringssysteem voor cursussen jouw bedrijf kan opleveren.

Probeer nu 30 dagen

augustus 2022