Mollie Payments is een bedrijf dat betalingsverwerkingsdiensten aanbiedt voor bedrijven van elke omvang. Zij bieden een verscheidenheid aan betalingsoplossingen, waaronder online betalingen, facturering en periodieke facturering. Mollie Payments is een betrouwbare en betaalbare optie voor bedrijven die betalingen moeten verwerken. Zij zijn ook een van de meest populaire betalingsverwerkers in Europa. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke betalingsverwerker, dan is Mollie Payments een goede keuze. Lees hier alles over Mollie Payments en de koppeling tussen Mollie Payments en het i-Reserve reserveringssysteem.

Wie is Mollie payments?

In 2004 is Mollie als Nederlandse betaalprovider opgericht door Adriaan Mol. Daar waar hij zijn aandacht in eerste instantie vestigde op het aanbieden van zakelijke sms berichten, ging hij al snel over tot het ontwikkelen van software die gekoppeld kon worden iDEAL, dat in 2005 voor het eerst binnen Nederland geïntroduceerd werd. Mol had een duidelijke visie: hij wilde zorgen voor een moderne manier van betalen, die tevens eenvoudig toegepast kon worden. In de jaren die volgden, verlegde Mol zijn aandacht meer en meer specifiek richting de gehele organisatie rondom betalingen. Dat heeft hem geen windeieren gelegd. Daar waar hij zijn diensten meer op de achtergrond is gaan verrichten, heeft het bedrijf in sneltreinvaart aan terrein gewonnen. Met een team van rond de zevenhonderd vakkundige en gedreven werknemers vindt Mollie zijn vestigingen inmiddels verspreid over meerdere Europese landen en levert haar diensten aan bijna 130 duizend klanten.

Mollie Payments en het i-Reserve reserveringssysteem

Het i-Reserve reserveringssysteem is dan ook een samenwerking aangegaan met Mollie Payments. Deze koppeling geeft klanten de mogelijkheid om hun reservering direct online te betalen en zorgt ervoor dat reserveringen en betalingen in één handig systeem worden geregeld. Dit bespaart bedrijven tijd en rompslomp, zodat jij je kunt richten op waar je het beste in bent; ondernemen.

Wat is stichting Mollie payments?

Het mag dan ook duidelijk zijn dat Mollie is uitgegroeid tot één van de meest bekende betaalproviders in Nederland en zelfs binnen Europa. De stichting heeft als doel om ieders favoriet te worden en wil markt leidend zijn. Dit door diverse betaalmethodes te combineren met een simpele manier van integratie en gebruik dat ingezet kan worden voor het betalingsverkeer van webwinkels en overige bedrijven, onder meer via creditcard en iDEAL. Betaaloplossingen op maat, zo kun je ook wel stellen.

Natuurlijk konden eerder genoemde successen niet plaatsvinden zonder gedegen veiligheidsbeleid. Niet alleen de Nederlandse bank heeft zijn goedkeuring gegeven aan stichting Mollie payments als betaalprovider, maar de transacties die via hen verlopen, zijn eveneens PCI-DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) erkend. Op deze manier ben je verzekerd van een beveiligingsstandaard die international opgesteld is ten behoeve van de bescherming van betaalkaartgegevens.

Welke features heeft Mollie Payments?

Een goede payment service provider is voor elk bedrijf van groot belang. Naast de zorg voor een veilige betaling, gaat de dienstverlening van een goede betaalprovider echter verder dan dat. Zo is Mollie er ook op gericht om het maximale uit jezelf, maar vooral jouw onderneming te halen. Welke tools dragen bij aan een vertrouwde betalingservaring en hoe verhoog je de conversie?

Betaling features

Mollie draagt in eerste instantie dus zorg voor het ontvangen en verwerken van transacties voor een bedrijf. iDEAL was hier lange tijd koploper in, maar inmiddels hebben meerdere alternatieven hun dienst bewezen. Betaalmethoden, zoals Klarna en PayPal zijn dan ook al snel onderdeel geworden van de mogelijkheden die Mollie haar klanten biedt. Hiermee sluit je aan op de voorkeur die klanten doorgaans hebben om te kunnen kiezen uit diverse betaalmethoden. Zoveel mensen, zoveel voorkeuren en je verhoogt je conversie dus al snel door de kans te vergroten dat voor iedereen hun meest gewilde betaalmethode tot de mogelijkheden behoort.

Mollie brengt alle betaalmethoden onder in één systeem, wat het gebruik voor jou als ondernemer laagdrempelig en voordelig maakt. Zelfs, wanneer er sprake is van internationaal betalingsverkeer, biedt Mollie mogelijkheden door een koppeling met de meest gebruikte online betaalmethode vanuit tal van landen. Zodoende kun je betalingen wereldwijd accepteren.

Recurring

Als bedrijf werk je het liefst zo efficiënt mogelijk, wat ook inhoudt dat je terugkerende betalingen op een snelle en eenvoudige manier wilt innen. De zogeheten recurring feature biedt jou de mogelijkheid tot het regulier incasseren van vaste bedragen. Om het jouw klanten zo eenvoudig mogelijk te maken, kun je ze in staat stellen om bedragen in termijnen te voldoen, maar tevens ook om variabele bedragen te betalen in geval van betalingen die terugkeren. Deze flexibiliteit zorgt er voor dat er altijd sprake is van klantgericht en afgestemd betalingsverkeer.

Checkout

Natuurlijk draait het bij jouw bedrijf om het genereren van omzet dat het liefst leidt tot winst. Een welbekend probleem is echter dat veel bezoekers, en daarmee potentiële klanten, in de laatste fase van het bezoek op een website afhaken. Om te zorgen voor een geslaagde reservering voor jouw bedrijf, is een duidelijke en goedwerkende checkout daarom van groot belang.

Als ondernemer weet je als geen ander dat klanten grote waarde hechten aan een comfortabele omgeving die duidelijk is, maar tegelijkertijd een veilig, betrouwbaar én herkenbaar gevoel geeft. Mollie biedt dan ook de mogelijkheid om de checkout aan te passen aan jouw huisstijl. Daarnaast kunnen betaalgegevens en -voorkeuren onthouden worden en is er sprake van optimale beveiliging van elke transactie.

Dashboard

Naast bovengenoemde aspecten is een goed en duidelijk overzicht van alle verrichtte betalingen minstens zo belangrijk. Onderdeel van de dienstverlening die Mollie biedt, is het Dashboard. Een overzichtelijke plek waar je specifieke gegevens omtrent reserveringen eenvoudig terug kunt vinden. Denk aan ordernummers, bedragen en namen van de klanten. Door zoekopdrachten in te geven binnen een bepaalde tijdsperiode of op status, krijg je al snel de benodigde gegevens voor je. De software voorziet je van realtime data. Analyses worden snel gemaakt, wat jou helpt om je bedrijfsprestaties te verbeteren, en je administratie inzien en bijhouden was nog nooit zo eenvoudig.

Waarom kiezen voor Mollie payments in combinatie met ons reserveringssysteem?

Voor elke businesspartner geldt dat je duidelijkheid wenst over de achtergrond, visie en missie, maar eveneens belangrijk is het om te weten welke mogelijkheden een optionele partij biedt. Mollie is tenslotte niet de enige betalingsverwerker. Om een gedegen afweging te maken, is het belangrijk om als bedrijf te kijken naar aspecten, zoals dienstverlening en betrouwbaarheid. Hiervoor kijk je natuurlijk naar geleverde prestaties uit het verleden die je vervolgens als basis kunt nemen om een idee te krijgen over toekomstige prestaties. De behaalde successen en de enorme groei die Mollie heeft meegemaakt, geven ruimschoots reden om voor Mollie payments te kiezen als betaalprovider. En er is meer:

  • De kosten: de implementatiekosten van Mollie zijn laag en worden er overal duidelijke, vaste prijzen vermeld. Erg prettig, aangezien transparantie van en voor een bedrijf doorgaans een belangrijke kernwaarde vormt. Van minimumkosten is geen sprake en je betaalt alleen voor transacties die daadwerkelijk geslaagd zijn.
  • De software: deze is uitermate gebruiksvriendelijk en eenvoudig te implementeren. Technische kennis is niet nodig en alle betaalmethodes zijn te gebruiken met één integratie. Liever toch zelf aan de slag met programmeren? Ook die mogelijkheid wordt geboden.
  • Betaal- en boekingsmethoden: de keuze in betaalmethoden is ruim, evenals de mogelijkheden die Mollie biedt om reserveringen via een het reserveringssysteem van i-Reserve snel te laten verlopen. Zo zijn beide eenvoudig aan elkaar te koppelen voor een soepele verwerking.
  • Veiligheid: als betalingsverwerker dien je te voldoen aan specifieke beveiligingseisen, waar Mollie geheel aan voldoet. Geen zorgen dus over mogelijke problemen of schade die ontstaat door misbruik van betaalgegevens van klanten.
  • Uitbetaling: wist je bovendien dat je bij Mollie niet hoeft te wachten op een maandelijkse uitbetaling? Je kunt dit zelfs dagelijks regelen.

Koppeling tussen i-Reserve en Mollie Payments

Wil je Mollie Payments ook gebruiken in combinatie met ons reserveringssysteem dan heb je eerst een Mollie account nodig en moet de i-Reserve Online Betalen module geactiveerd zijn. Zodra beide systemen gekoppeld zijn, zullen zij gegevens uitwisselen. De link maakt verbinding met de kassa van de betaalprovider. Hierdoor kun je betaalmethoden toevoegen zonder dat je wijzigingen in i-Reserve hoeft door te voeren. Lees hier meer over deze koppeling tussen Mollie Payments en het i-Reserve reserveringssysteem.

Begin direct!

Ben je overtuigd over de toegevoegde waarde van Mollie Payments en het i-Reserve reserveringssysteem voor jouw onderneming? Probeer i-Reserve dan 30 dagen en ervaar wat het systeem voor jou kan betekenen.

september 2022