I-Reserve biedt een breed scala aan betaalproviders die je direct aan jouw reserveringssysteem kunt koppelen. Zo houd je jouw reserveringen en betalingen overzichtelijk in één systeem en geef je jouw klanten de mogelijkheid om direct online te betalen. Hieronder vertellen we je meer over Cardgate, een betaalprovider.

Wie is Cardgate?

Cardgate is een Nederlandse Collecting Payment Service Provider (CPSP), opgericht in 2006. Ze zijn partner van Curo Payments: een bedrijf dat middels een vergunning onder toezicht staat van De Nederlandse Bank. Cardgate draagt zorg voor het betalingsverkeer van jouw onderneming in zowel binnen- als buitenland.

Enkele kernwaarden die bij Cardgate hoog in het vaandel staan, zijn veiligheid en betrouwbaarheid. Zo is het bedrijf 'PCI compliant', wat inhoudt dat zij voldoen aan de hoogste beveiligingsstandaard die geldt voor bedrijven die (betaal)gegevens van kaarthouders verwerken. Hiernaast hecht het bedrijf veel waarde aan een goede en klantgerichte service en een transparante werkwijze.

Cardgate ondersteunt de meest gangbare ecommerce plugins, zoals WordPress, Magento en PrestaShop. Ook biedt het bedrijf de mogelijkheid om gebruik te maken van hun API, waardoor hun software aan elke webshop te koppelen is en je kunt gaan voor maatwerk. Dankzij de goede achtergrond op technisch gebied heeft Cardgate een systeem dat zeer degelijk in elkaar zit en bovendien eenvoudig toepasbaar is.

De tarieven die Cargate hanteert, zijn laag. Geen zorgen over verborgen kosten of bedragen die gevraagd worden voor abonnementen of het aansluiten van de software, want daar doet Cardgate niet aan. Bovendien hoef je enkel te betalen voor transacties die ook daadwerkelijk succesvol zijn.

Welke betaalmethoden hebben ze?

Wanneer jouw klanten een reservering hebben geplaatst, is het wel zo eenvoudig dat zij deze ook direct kunnen afrekenen. Dit onderstreept dan ook het belang van een goede betaalprovider. Daarnaast biedt een goede provider meerdere opties aan, zodat er voor klanten ook keuze is. Elke klant zal nu eenmaal zijn voorkeur hebben en het draagt altijd bij aan het gevoel van vertrouwen, wanneer een klant zijn voorkeur tussen de mogelijkheden ziet staan.

Bij Cardgate heb je de keuze uit meerdere betaalmethoden: de welbekende opties, zoals iDEAL en PayPal, maar ook bieden zij methoden die het jouw klanten mogelijk maakt om achteraf te betalen, zoals Klarna en AfterPay. Daarnaast is betalen via CreditCard mogelijk, alsmede BitCoin betalingen. Een BitCoin wallet is voor deze laatst genoemde optie niet nodig. Cardgate draagt zorg voor de conversie en het verwerken van de betaling. In vergelijking met de gebruikelijke betaalmethoden, liggen de kosten voor BitCoin betalingen overigens lager en het maakt betalingen vanuit de hele wereld mogelijk.

Als jij je bij Cardgate aangemeld hebt, heb je direct toegang tot 'mijn Cardgate'. Binnen dit gedeelte van de software wordt je in staat gesteld om je financiën 24 uur per dag in te zien en waar gewenst, af te handelen. Naast het uitgebreide statistieken overzicht kun je jouw financiële gegevens eenvoudig exporteren, wat wel zo prettig is voor het bijhouden van je administratie.

Waarom kiezen voor Cardgate als jouw betaalprovider?

Wanneer je aan een betaalprovider denkt, dan is Cardgate mogelijk niet de eerste die in je opkomt. Hoewel Cardgate een populaire betaalprovider is, zijn er providers met een net wat grotere naamsbekendheid. Dit heeft onder meer te maken met het feit dat zij ook daadwerkelijk groter zijn. Cardgate is een meer kleinschalige betaalprovider. Wat maakt nu dat het dan toch een goede keuze is als je op zoek bent naar een betaalprovider?

  • Allereerst brengt de kleinschaligheid het voordeel met zich mee dat zij zeer klant- en daarmee servicegericht zijn. Dit blijkt uit de open en eerlijke communicatie die zij hanteren in al het contact met jou als klant, maar ook uit het feit dat zij bereid zijn altijd een stapje harder te lopen om jou dienstverlening op maat te bieden.
  • Naast het hiervoor genoemde punt, vormt ook de laagdrempelige toepassing samen met het grote gebruiksgemak een reden om voor Cardgate te gaan. Technische kennis is niet per definitie vereist en je kunt daarnaast altijd rekenen op de nodige support.
  • Nog een goede reden om voor Cardgate als betaalprovider voor jouw onderneming te kiezen, is gelegen in het feit dat Cardgate diverse betaalmethoden aanbiedt. Hiertoe behoren niet alleen de eerder genoemde methoden, maar ook buitenlandse platforms die minder conventioneel zijn, zoals bijvoorbeeld EPS, Bancontact en Dankort. Zeker, wanneer jouw onderneming gebruik maakt van buitenlandse transacties, is dit essentieel.
  • Bovendien biedt Cardgate een extra optie als het gaat om het kiezen van betaalmethoden. Zo hebben zij een handige tool ingesteld die jou kan voorzien van gericht advies voor wat betreft specifieke betaalopties die afgestemd zijn op jouw beoogd publiek en dat per land. Zo weet je heel snel welke betaaloplossingen voor jouw webshop de beste keuze zijn, zonder dat je hier zelf volledig in moet duiken.
  • Aangezien de betalingen van Cardgate uitgevoerd worden door Stichting Derdengelden van het moederbedrijf Curo Payments kun je bovendien altijd rekenen op zeker- en veiligheid.

Koppeling tussen i-Reserve en CardGate

Wil je het reserverings- en betalingsproces voor jouw klanten stroomlijnen? Met Cardgate kunnen klanten betalen met de betaalmethode van hun keuze. En wanneer je jouw i-Reserve reserveringssysteem koppelt aan Cardgate, heb je al jouw reserveringen en betalingen overzichtelijk in één systeem. Je moet eenmalig in i-Reserve enkele instellingen invoeren zodat Cardgate feedback kan geven aan het reserveringssysteem (en vice versa). Zo worden betaalde reserveringen direct in i-Reserve verwerkt. Het enige wat je nodig hebt is een Cardgate account en de i-Reserve Online Betalen module geactiveerd. Probeer het i-Reserve reserveringssysteem 30 dagen uit en begin met het verwerken van betalingen via Cardgate!

oktober 2022