Waarom zou je kiezen voor een online reserveringssysteem en wat levert het op? De vaste licentie kosten zijn inzichtelijk, maar hoeveel bespaar je nu echt door een reserveringssysteem in te zetten?

Waarom een online reserveringssysteem?

Een online reserveringssysteem levert veel voordelen op. Jouw onderneming is 24/7 te bereiken en klanten kunnen een reservering maken wanneer het hun uitkomt. Maar ze kunnen ook direct zien of er nog plek vrij. Dit scheelt jou uiteraard veel tijd bij het aannemen van reserveringen en het controleren van beschikbaarheid. Tijd die je kunt besteden aan je gasten en zaken rondom jouw core-business. Het reserveringssysteem stuurt jouw gasten automatisch een bevestiging en een herinnering, zo voorkom je no-shows en verloren inkomsten.

Kosten reserveringssysteem

Het i-Reserve reserveringssysteem is verkrijgbaar vanaf 49 euro per maand. De pakketten gaan van brons, zilver, goud en Platinum naar Diamant. We werken met vaste licentiekosten, een vast bedrag per maand. Je betaalt dus niet per gemaakte reservering.

Rekenvoorbeeld besparing reserveringssysteem

De licentiekosten zijn dus inzichtelijk maar wat bespaart het gebruik van een reserveringssysteem? Het i-Reserve reserveringssysteem is voor veel branches inzetbaar. Omdat het loon en/of aantal reserveringen per branche flink kan verschillen hebben we een gemiddelde genomen.

Uitgangspunten: Een collega met minimum uurloon kost netto 10,- per uur, bruto 15,-
Als ondernemer is tijd nog veel kostbaarder, we rekenen voor het gemak met de € 15,-

Scenario

Je bent eigenaar van een onderneming met 10 producten (bijvoorbeeld boten, (vergader)zalen of activiteiten) welke gereserveerd kunnen worden. Je beschikt op dit moment niet over een reserveringssysteem waardoor elke klant telefonisch contact of meerdere e-mails nodig heeft om een reservering te maken. De ontvangen reserveringen noteer je vervolgens in een boek of Excel. Dit proces kost je ongeveer 15 minuten per reservering.

Als je in 1 maand 100 reserveringen verwerkt kost dat ongeveer 100 * 0.25 uur (15min) = 25 uur. En dit is nog los van alle informatie vragen die via de telefoon of e-mail binnenkomen of de e-mails of telefoontjes waarbij je nee moet verkopen.

25 uur maal € 15,- kost de onderneming € 375,- per maand
Een Silver licentie met webinschrijvingen module kost maar € 68,95 excl. btw per maand. Met 100 reserveringen per maand scheelt het gebruik van een reserveringssysteem €306.05 per maand.

Je maakt zelfs al een kleine winst met 20 reserveringen per maand. 20 reserveringen * 0.25 uur (15min) kost 5 arbeidsuren. 5 * 15 euro = 75 euro.

Heb je een seizoenbedrijf en ben je alleen in de zomer of winter open? Ook dan loont de aanschaf van een reserveringssysteem nog steeds aanzienlijk.

Een half jaar zonder reserveringssysteem: 6 maal € 375,- = € 2250,-
Een half jaar met reserveringssysteem: 12 maal € 68,95 kost u € 827,40 nog steeds een besparing van ruim €1.400,-- berekend met een minimum loon!

Mogelijkheden van een reserveringssysteem

Deze tijd en kosten bespaar je wanneer klanten zelf online inzicht hebben in de beschikbaarheid, zelf kunnen reserveren en eventueel (aan)betalen. En we hebben nu enkel de loonkosten van het aannemen van een reservering gezet tegenover de licentiekosten. Maar een reserveringssysteem kan zoveel meer. Alle collega’s hebben bijvoorbeeld inzicht in de beschikbaarheid. Vanuit huis, kantoor en onderweg op mobiel of tablet.

Veranderen tarieven en tijden in het hoogseizoen? Geen probleem. Het reserveringssysteem van i-Reserve kun je zo inrichten dat in het hoogseizoen aangepaste tijden en prijzen worden gebruikt.

Verhuur je een product voor 2 of 3 uur en heb je daarmee meerder verhuurmomenten op een dag? Daarbij komt een ingewikkelde planning kijken, maar ook geen probleem. Het reserveringssysteem geeft zelf aan welk product beschikbaar is een geeft met een overzichtelijk rooster de planning weer aan de beheerders.

Heb je veel no-show reserveringen? Met een (aan) betaling via het reserveringssysteem voorkomt je de no-show reserveringen.

En wist je dat een reserveringssysteem via extra modules te koppelen is met je boekhoudsysteem, agenda, betaalproviders en Office tools?

En dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Leer meer over ons reserveringssysteem. Bekijk alle functionaliteiten en bekijk wat het voor jouw organisatie kan betekenen. Of bekijk de klanten die je voor zijn gegaan. Want naast de besparing brengt het online reserveren je meer tijd en rust.

Betaald vs gratis reserveringsysteem

Nu horen wij je denken. Ik ben overtuigd van de aanschaf van een reserveringssysteem maar waarom zou ik kiezen voor een betaald reserveringssysteem en niet voor een gratis systeem?

Er zijn online natuurlijk genoeg gratis reserveringssystemen te vinden. Maar tussen een gratis en een betaald reserveringssysteem zitten veel verschillen. Ook de ontwikkelaars van het gratis systeem hebben een verdienmodel. Daarom bieden de meeste gratis versies beperkte opties, zoals een beperking op het aantal reserveringen, of op het aantal geregistreerde gebruikers. Je krijgt extra toegang zodra je een licentie aanschaft. Dat is natuurlijk prima wanneer je een startende onderneming hebt met (nog) weinig reserveringen. Maar beperkend wanneer je wilt groeien. Lees meer over de verschillen tussen een gratis en betaald reserveringssysteem.

Maak kennis met i-Reserve

Neem contact met ons op (of bel 030 - 237 30 30) om de mogelijkheden voor uw branche door te spreken of probeer ons reserveringsysteem 30 dagen gratis. Maakt het aannemen en verwerken makkelijk met het reserveringssysteem van i-Reserve.

augustus 2020