Gebruik een reviewsysteem om je merk, bedrijf of je producten te laten beoordelen. i-Reserve is geschikt om op bedrijfsniveau of productniveau reviews van klanten te verzamelen. Hiermee laat u nieuwe klanten zien wat de beoordeling is van een bepaalde vergaderzaal of uw vergadercentrum. Klanten zijn vaak geneigd te gaan voor producten die door eerdere klanten als “goed” zijn beoordeeld. Het straalt vertrouwen uit.

U kunt vaak (afhankelijk van de gekozen platform) beginnen met een gratis account om kennis te maken met het review platform, eventueel kunt u kiezen voor een betaald account om meer mogelijkheden te hebben in weergave van reviews op eigen website.

De uitnodiging tot plaatsen van een review kan vanuit het externe systeem worden verzonden, dan heeft u bij een gratis account vaak geen invloed op de email templates. Maar ook vanuit i-Reserve kunt u zelf een emailtemplate inrichten om uw klanten uit te nodigen tot een review. Of in de mail bevestiging plaatst u een extra kopje tot uitnodigen voor een beoordeling.

Naast Trustpilot ondersteund i-Reserve ook andere beoordelingssystemen. Bijvoorbeeld Klantenvertellen.nl, tevreden.nl, Kiyoh, TripAdvisor, MeetingReview en Booking.com.

Wanneer het review systeem goed ingezet wordt heeft u niet alleen op uw eigen site een zichtbaar goede score. Maar ook in de Google zoekresultaten kan met sterren worden weergegeven hoe uw bedrijf beoordeeld wordt.

Naast de sterren in de standaard zoekresultaten kun je ook (met voldoende Google reviews) sterren in je google advertenties krijgen.

Wilt u hulp bij het instellen van i-Reserve (mail templates of plaatsen van score), onze support desk staat voor u klaar!

Zie ook een artikel van FrankWatching en de Consumentenbond over het nut van reviews op je webshop;
https://www.frankwatching.com/archive/2017/11/29/google-review-snippet-de-must-have-voor-je-webshop/

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/reviews-op-websites

Eerdere achtergrondartikelen over gestructureerde data;
https://support.i-reserve.net/nl/ontwikkelaar/klant-pagina/hulp-paginas/product-detail/

https://support.i-reserve.net/nl/beheerder/templates/templates/microdata-in-emailbron/

augustus 2019