Gebruik een reviewsysteem om je merk, bedrijf of je producten te laten beoordelen door tevreden klanten. Het i-Reserve reserveringssysteem is geschikt om op bedrijfsniveau of productniveau reviews van klanten te verzamelen. Hiermee laat u nieuwe klanten zien wat de beoordeling is van een bepaalde vergaderzaal of uw vergadercentrum. Klanten zijn vaak geneigd te gaan voor producten die door eerdere klanten als “goed” zijn beoordeeld. Het straalt vertrouwen uit.


Het effect van reviews voor je bedrijf

Het effect van reviews voor je bedrijf kan worden samengevat met één woord: krachtig. Positieve recensies kunnen je bedrijf maken. Hier zijn enkele tips over hoe je ze kunt genereren en wat ze voor je bedrijf doen.

De eerste stap is het verkrijgen van online beoordelingen. Volgens een onderzoek van BrightLocal vertrouwt 88 procent van de consumenten online beoordelingen als als persoonlijke aanbevelingen. En uit een studie van econsultancy bleek dat 70 procent van de consumenten eerder geneigd is van een site te kopen als die beoordelingen en recensies heeft. Maar hoe krijg je mensen zover dat ze je bedrijf beoordelen? De beste manier is om klanten om feedback te vragen nadat ze een goede ervaring hebben gehad met je bedrijf.

Maar wat als je negatieve recensies krijgt? Geen zorgen, er zijn meerdere manieren om daarmee om te gaan. De eerste stap is om het probleem met de klant aan te pakken en te proberen het op te lossen. Als dat niet werkt, kunt je publiekelijk reageren om te laten zien dat je de zaak serieus neemt. Maar vergeet niet dat negatieve recensies ook goed kunnen zijn. Ze laten zien dat je transparant bent en dat je om uw klanten geeft.


Probeer het verzamelen van reviews gratis uit

Maak een account aan op een reviewplatform. Dit kan zijn Trustpilot maar ook Klantenvertellen.nl, tevreden.nl, Kiyoh, TripAdvisor of een van de vele andere. Je kunt vaak (afhankelijk van de gekozen platform) beginnen met een gratis account om kennis te maken met het review platform, eventueel kun je kiezen voor een betaald account om meer mogelijkheden te hebben in weergave van reviews op eigen website. De uitnodiging tot plaatsen van een review kan vanuit het reviewplatform worden verzonden. Bij een gratis account heb je dan vaak geen invloed op de email templates.


Reviews verzamelen via het i-Reserve reserveringssysteem

Je kunt ook zelf vanuit het reserveringssysteem van i-Reserve een email template inrichten om klanten uit te nodigen tot een review. Of in de mail bevestiging plaats je een extra kopje tot uitnodigen voor een beoordeling.

Hoe dit werkt? Via ons reserveringssysteem kun je een e-mail workflow instellen. Dit houdt in dat een e-mail automatisch verzonden wordt nadat een reservering van status is gewijzigd. Dit is handig voor het automatisch sturen van een bevestiging, een herinnering maar ook voor het vragen van een review.

Je maakt hiervoor in je eigen reserveringsomgeving een standaard Template aan voor het vragen van reviews. Vervolgens stel je de e-mail workflow voor het vragen van reviews in. Wat was de oude status van de reservering en wat wordt de nieuwe status; of te wel wanneer moet de e-mail verzonden worden naar de klant. Ons reserveringsysteem mailt de klant automatisch wanneer de nieuwe status is bereikt.


Welke beoordelingssystemen ondersteund het i-Reserve reserveringssysteem?

Ons reserveringssysteem ondersteund naast Trustpilot ook andere bekende beoordelingssystemen. Bijvoorbeeld Klantenvertellen.nl, tevreden.nl, Kiyoh, TripAdvisor, MeetingReview en Booking.com. Wanneer het review systeem goed ingezet wordt heb je niet alleen op je eigen site een zichtbaar goede score. Maar ook in de Google zoekresultaten kan met sterren worden weergegeven hoe je bedrijf beoordeeld wordt. Naast de sterren in de standaard zoekresultaten kun je ook (met voldoende Google reviews) sterren in je google advertenties krijgen.


Nieuwsgierig naar ons reserveringssysteem?

Bekijk onze verschillende DEMO websites en bekijk de mogelijkheden voor diverse branches. Neem voor vragen of extra informatie vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen je graag verder. Wil je ons reserveringssysteem uitproberen? Meld je aan en probeer het 30 dagen uit. Geef in veld Opmerkingen aan dat je benieuwd bent naar de toegangscontrole.


Bent je al klant?

Wil je hulp bij het instellen van i-Reserve (mail templates of plaatsen van score), onze support desk staat voor je klaar! Zie ook een artikel van FrankWatching en de Consumentenbond over het nut van reviews op je webshop;
https://www.frankwatching.com/archive/2017/11/29/google-review-snippet-de-must-have-voor-je-webshop/

https://www.consumentenbond.nl/online-kopen/reviews-op-websites

Eerdere achtergrondartikelen over gestructureerde data;
https://support.i-reserve.net/nl/ontwikkelaar/klant-pagina/hulp-paginas/product-detail/

https://support.i-reserve.net/nl/beheerder/templates/templates/microdata-in-emailbron/

augustus 2019