Instagram biedt je nu de mogelijkheid om je diensten rechtstreeks via de app te laten reserveren met de 'Reserveren' knop. Deze innovatieve functie kan een game changer zijn, vooral voor verhuurbedrijven. Met meer dan een miljard maandelijkse actieve gebruikers is Instagram een ideaal platform om je producten en diensten aan te bieden. De 'Reserveren' knop op Instagram is dan ook een directe en gemakkelijke manier voor jouw klanten om een reservering te maken bij je bedrijf. Dus hoe werkt deze functie en wat zijn de voordelen van deze knop?

Wat is de Instagram reserveren knop?

De "Reserveren" knop is een functie waarmee je klanten de mogelijkheid kan bieden om rechtstreeks via jouw Instagram-profiel een reservering te maken. Deze knop kan in slechts enkele stappen worden toegevoegd aan je profiel en is een mooie manier om het reserveringsproces te vereenvoudigen en jouw conversieratio's te verhogen.

Op je Instagram-profiel zal deze knop verschijnen naast de standaard knoppen zoals "Volgen" en "Bericht". Wanneer een gebruiker op de reserveren-knop klikt, wordt hij of zij doorgestuurd naar een boekingspagina waar ze een reservering kunnen maken zonder de Instagram-app te hoeven verlaten. Dit maakt het proces voor de klant gemakkelijker en sneller, wat kan leiden tot meer boekingen.

Voordelen van de Instagram reserveren knop

Gebruik maken van de Instagram reserveren knop kan meerdere voordelen opleveren voor verhuurbedrijven. Hier zijn enkele belangrijke voordelen die het gebruik van deze functie met zich meebrengt:

 1. Gemak voor klanten: Tegenwoordig verwachten klanten snelle en gemakkelijke manieren om diensten te boeken. Met de Instagram "Reserveren" knop kunnen klanten naadloos een reservering maken zonder de Instagram-app te verlaten. Dit maakt het reserveringsproces niet alleen sneller, maar ook handiger voor de klant, wat kan leiden tot betere klantervaring.
 2. Verhoogde directe boekingen: De "Reserveren" knop maakt het ook gemakkelijk voor klanten om direct een reservering te plaatsen, waardoor de kans op directe boekingen toeneemt. Bovendien kan je als bedrijf de knop aanpassen aan jouw specifieke behoeften, waardoor je specifieke services of producten kunt promoten.
 3. Verbeterde zichtbaarheid van beschikbare verhuuritems: Door de "Reserveren" knop te gebruiken, kan je als bedrijf je beschikbare huuropties prominent weergeven. Dit kan helpen om de aandacht van je potentiële klanten te trekken en hen aan te moedigen een reservering te maken.
 4. Betere klantgegevens: Wanneer klanten een reservering maken via de Reserveren Knop, kan je waardevolle klantgegevens verzamelen. Deze gegevens kunnen vervolgens worden gebruikt om marketingstrategieën te verfijnen en gepersonaliseerde aanbiedingen te creëren.
 5. Grotere online zichtbaarheid: Met meer dan een miljard gebruikers wereldwijd biedt Instagram je een enorm platform om zichtbaarheid te vergroten. Door de "Reserveren" knop te gebruiken, kan je jouw aanwezigheid op Instagram versterken en een breder publiek bereiken.

Hoe kun je de Instagram reserveren knop instellen?

Het instellen van de Instagram reserveren knop is erg makkelijk en kan in een paar stappen worden voltooid.

 1. Zakelijk profiel: Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat je Instagram-account een zakelijk profiel is. Als dat nog niet het geval is, kun je dit wijzigen in de instellingen van je account.
 2. Profiel bewerken: Ga naar je Instagram-profiel en tik op 'Profiel bewerken'. Hier vind je verschillende opties om je profiel aan te passen.
 3. Actieknoppen toevoegen: Scroll naar beneden totdat je 'Actieknoppen' ziet staan. Tik hierop om een nieuwe actieknop toe te voegen aan je profiel.
 4. Reserveerknop selecteren: In de lijst met beschikbare actieknoppen selecteer je 'Reserveer' of 'boek nu'.
 5. Boekingsservice kiezen: Vervolgens moet je een boekingsservice selecteren waarmee je wilt integreren. Er zijn verschillende diensten beschikbaar, dus kies degene die het beste past bij de behoeften van je bedrijf.
 6. Integratie voltooien: Volg de instructies om de integratie met de gekozen boekingsservice te voltooien. Zodra dit is gedaan, is je Reserveerknop klaar voor gebruik.

Nu je de Instagram reserveren knop hebt ingesteld, zijn hier enkele tips om deze functie te optimaliseren:

 1. Promoot de knop: Maak je volgers bewust van de nieuwe functie door een bericht te plaatsen waarin je aankondigt dat ze nu direct via Instagram kunnen reserveren.
 2. Gebruik aantrekkelijke visuals: Instagram is een visueel platform, dus zorg ervoor dat je aantrekkelijke foto's en video's gebruikt om je beschikbare verhuur items te promoten.
 3. Biedt speciale aanbiedingen: Moedig gebruikers aan om de Reserveerknop te gebruiken door speciale aanbiedingen of om kortingen aan te bieden voor boekingen die via Instagram worden gemaakt.

Optimaliseer jouw reserveringen ook met de reserveren knop op Instagram

De Instagram reserveren knop biedt je de kans om je online aanwezigheid te vergroten, het boekingsproces nog gemakkelijker te maken en waardevolle klantgegevens te verzamelen. Het gebruik van deze functie kan leiden tot een toename van directe boekingen, verbeterde zichtbaarheid van verhuur items en uiteindelijk tot hogere inkomsten.

januari 2024