Ben je als ondernemer op zoek naar een gemakkelijke en efficiënte manier om facturerings taken af te handelen? Dan is het reserveringssysteem i-Reserve precies wat je nodig hebt! Met onze modulaire reserveringssoftware kunnen ondernemers eenvoudig al hun reserveringen op één plek beheren. Met functies als geautomatiseerde facturatie, en veilige online betalingen maakt i-Reserve het afhandelen van reserveringen een stuk eenvoudiger. In dit artikel laten we zien hoe i-Reserve het facturatieproces van begin tot eind vereenvoudigt en elk bedrijf kan helpen om zijn financiën beter te organiseren.

Voordelen van het gebruik van i-Reserve voor facturering

Het gebruik van een online reserveringssysteem voor facturering biedt vele voordelen, zowel voor bedrijven als klanten. Het maakt het factureringsproces namelijk veel efficiënter en overzichtelijker, waardoor er minder fouten optreden en er meer tijd overblijft voor andere taken. Bovendien biedt een reserveringssysteem uitgebreide mogelijkheden voor rapportage en analyse, zodat je als bedrijf beter inzicht krijgt in je financiële situatie en hierop kan anticiperen. Klanten profiteren op hun beurt van een snellere en meer accurate facturering, wat bijdraagt aan een positieve klantervaring. Kortom, het gebruik van een facturatiesysteem is een win-win situatie voor beide partijen.

Alles wat je nodig hebt voor je facturatie

Efficiënte facturatie is dus een essentieel onderdeel voor elk bedrijf en het i-Reserve reserveringssysteem maakt dit proces eenvoudig en soepel. Met de toevoeging van de Factuur module binnen het i-Reserve reserveringssysteem kun je moeiteloos orders omzetten naar facturen of offertes omzetten in contracten en documenten. Pas de factuurnummers en -adressen vervolgens aan om het naadloos aan te laten sluiten bij jouw huidige facturatiesysteem.

Dankzij de meertalige ondersteuning worden facturen daarnaast automatisch in de taal van de klant opgesteld en verstuurd. Bovendien kun je per product, optie en extra verbruik de BTW bepalen en deze specificaties op de factuur laten weergeven. Het i-Reserve reserveringssysteem biedt ook de mogelijkheid om deelfacturen aan te maken, zodat je aanbetalingen van klanten kunt innen of om facturen samen te voegen voor maandelijkse of kwartaal facturatie.

Ook incasso's kunnen eenvoudig worden aangemaakt, zelfs voor meerdere facturen tegelijk. En met de toegevoegde Module online betalen, kunnen klanten direct online betalen via een meegezonden betaallink. Laat deze betalingen verlopen via je eigen betaalprovider voor een gestroomlijnd en efficiënt facturatieproces. Kortom, het i-Reserve reserveringssysteem biedt alles wat je nodig hebt voor een heldere en effectieve facturatie

Prijsoverzichten

Wist je dat je met i-Reserve.nl ook heel gemakkelijk prijsoverzichten en orders kunt aanmaken én versturen naar je klanten? En het leuke is, je kunt deze helemaal in je eigen huisstijl opmaken. Zo voegt het meteen een professionele touch toe aan je communicatie met je klanten. Het handige workflow-systeem geeft je de vrijheid om te kiezen wanneer je deze documenten verstuurt en hoe je dat doet. Of je nu gelijk na de reservering wilt versturen, nadat je de betaling hebt ontvangen of op een zelfgekozen moment via automatisch versturen - het kan allemaal met slechts één druk op de knop. En wil je ook nog eens financiële gegevens van je klanten of bedrijven opslaan, zoals IBAN en BIC nummer en betaalwijze? Ook daarvoor biedt het i-Reserve.nl reserveringssysteem de juiste functionaliteiten.

Automatiseer, stroomlijn en beveilig je facturatieproces

Het behouden van overzicht in je financiële administratie kan soms een uitdaging zijn. Met het i-Reserve reserveringssysteem kun je ook deze processen nu automatiseren en stroomlijnen, zodat je altijd een helder beeld hebt van je facturatie. Filter eenvoudig je facturen of conceptfacturen en laat deze automatisch periodiek naar een e-mailadres sturen, zoals naar je financiële afdeling. Exporteer ook overzichten van openstaande posten om alles inzichtelijk te houden.

Dankzij het handige gebruikers- en taakbeheer onderdeel kun je taken toewijzen aan collega's, deadlines instellen en categorieën en acties koppelen. Zo weet iedereen wat er van hen verwacht wordt en blijft het overzicht behouden. Bovendien kun je eenvoudig de status van reserveringen bijhouden, zoals welke al gefactureerd of betaald zijn of nog betaald moeten worden.

Met het i-Reserve reserveringssysteem kun je daarnaast de toegang tot facturatie beheren en bepalen wie facturen mag aanmaken. Via gebruikersbeheer stel je in welke gebruikersgroep en bijbehorende rechten een gebruiker heeft. Bespaar tijd door conceptfacturen samen te voegen en in één keer definitief te factureren. Daarnaast is periodieke facturatie mogelijk, bijvoorbeeld voor maandelijkse abonnementskosten voor groepslessen of jaarlijkse huur van vergaderzalen.

Statistieken en exportmogelijkheden in i-Reserve

Wanneer je facturen zijn verstuurd en verwerkt, is het analyseren van je bedrijfsprestaties een volgende stap voor groei en succes. Met ons reserveringssysteem kun je eenvoudig filters toepassen op je facturen en deze exporteren naar Excel-draaitabellen, waarmee je waardevolle statistieken en inzichten verkrijgt. In combinatie met de Export module wordt het nog eenvoudiger om je facturen uit i-Reserve te exporteren naar je boekhoudsysteem.

Het systeem ondersteunt verschillende boekhoudpakketten en stelt je in staat om een exportformaat te kiezen dat aansluit bij jouw specifieke behoeften. Zo kun je moeiteloos je financiële gegevens integreren met je bestaande boekhoudsysteem en altijd beschikken over nauwkeurige en up-to-date informatie.

Dankzij de uitgebreide statistieken en exportmogelijkheden die i-Reserve biedt, krijg je een beter inzicht in je bedrijfsvoering en kun je weloverwogen beslissingen nemen om je onderneming verder te laten groeien en ontwikkelen

Probeer i-Reserve nu 30 dagen en bekijk wat het voor jouw bedrijf kan doen

Kortom, door het gebruik van een online reserveringssysteem kan je de facturatie een stuk efficiënter inrichten en veel tijd besparen. Probeer i-Reserve 30 dagen uit en ontdek zelf wat het kan doen voor jouw bedrijf.

Juli 2023