i-Reserve Cursussen

i-Reserve: hét online reserveringssysteem voor cursussen. Wat voor cursus je ook aanbiedt; van fotografie tot een coachingsopleiding het is allemaal mogelijk met ons flexibele reserveringssysteem.

Beheer cursussen, plan trainers in en verstuur facturen vanuit één systeem en automatiseer zo veel mogelijk het proces zodat je tijd overhoudt voor leukere zaken. Met ons slimme online reserveringssysteem houd je overzicht over inschrijvingen, klanten, betalingen en verstuur je e-mails en facturen in je eigen huisstijl. Je biedt je klanten inzicht in beschikbare cursussen, geeft ze de mogelijkheid om online te reserveren, te betalen en inschrijvingen te beheren. Laat klanten zien wat het aanbod cursussen is en laat ze inschrijven voor een wachtlijst wanneer een cursus vol is.

Functionaliteiten

Wat zijn de mogelijkheden?

i-Reserve bevat standaard veel mogelijkheden als het gaat om het reserveren van cursussen of trainingen. Je kunt deze mogelijkheden uitbreiden door het aanschaffen van extra modules die je reserveer systeem nog completer maken. Onderstaande opsomming is slechts een greep uit de vele mogelijkheden en voordelen.

Terugkerende cursussen

In het reserveringssysteem kun je flexibel cursussen inplannen met een terugkeerpatroon. Laat cursisten de hele serie boeken of alleen enkele cursussen uit de serie.

Trainer

Wijs in het reserveringssysteem eenvoudig een trainer toe aan een cursus en zie ook meteen of deze beschikbaar is.

Diploma's en certificaten

Wanneer cursisten een cursus succesvol hebben afgerond kun je in het online reserveringssysteem een diploma of certificaat aanmaken.

Presentielijsten

In het online reserveringsysteem krijg je een makkelijk overzicht van alle cursisten . Zowel online, als automatisch per e-mail verstuurd of handig een presentielijst uitdraaien.

Wachtlijst

Zit een cursus vol dan kunnen klanten zich in het reserveringssysteem inschrijven op de wachtlijst en worden ze automatisch ingeschreven voor een cursus wanneer er weer een plek vrij komt.

Taken

Naast de reserveringen beheren kun je interne taken aanmaken voor jezelf of collega’s. Hier kun je een deadline opzetten, een categorie en eventueel een klant of bedrijf aan koppelen.

Rapportages

Haal statistieken uit het i-Reserve boekingssysteem door middel van filtering. Deze kun je ook automatisch versturen naar e-mailadressen. Hierdoor weet je welke cursussen goed lopen en hoeveel omzet je genereert.

Rooster

Een overzichtelijke weergaven van alle cursussen in een rooster voor zowel de klanten als voor je medewerkers. Met het i-Reserve reserveringssysteem kan het.

24 uur per dag inschrijven

In het reserveringssysteem kunnen klanten zich 24 uur per dag online inschrijven op zowel pc als mobiel en ook zelf annuleren of wijzigen.

Boekhoudprogramma

Automatisch facturen aanmaken en vervolgens exporteren naar je boekhoudprogramma, ook dit is mogelijk met ons online reserveringssysteem.

Zoek & Boek

Laat klanten zoeken en filteren op beschikbare cursussen. Je kunt bijvoorbeeld filteren op locatie, cursustype of datum. i-Reserve maakt het makkelijk.

Automatische mailing

Stuur klanten automatisch via e-mail een reserveringsbevestiging wanneer zij zich hebben ingeschreven. Ook is het mogelijk om de cursisten een automatische herinnering te sturen met meer informatie.

Modules

Extra mogelijkheden via onze modules

Je zoekt een boekingssoftware die je werk makkelijker maakt. Maar niet iedereen heeft dezelfde oplossing nodig. Het reserveringssysteem van i-Reserve is daarom modulair opgezet en op maat samen te stellen, je betaalt alleen voor de modules die je nodig hebt.

Online boeken

Bespaar tijd en laat je klanten met deze module zelf online een reservering maken. Je bepaalt zelf met welke reserveringsdialoog je wilt werken: afsprakenkalender, rooster of een zoek & boek functie.

Online betalen

Met deze module kun je i-Reserve koppelen aan een Payment Service Provider, zoals bijvoorbeeld Buckaroo of Cardgate. Hiermee kunnen jouw klanten de reserveringen of abonnementskosten eenvoudig online betalen.

Factuur

Met deze module kun je facturen opstellen op basis van reserveringen. Daarnaast kun je gebruik maken van extra functionaliteiten zoals deelfacturen, samenvoegen van conceptfacturen, het aanmaken van incasso's en veel meer.

SMS

Met deze module heb je er een heel nieuw medium bij. Alle berichten die standaard in een e-mail kunnen worden verstuurd, zijn nu ook mogelijk met sms, zoals bijvoorbeeld het sturen van een herinnering.

Export

Met deze module kun je data exporteren naar je financiële administratie. De balansen worden direct bijgewerkt. Er zijn meerdere interfaces beschikbaar naar bijvoorbeeld REMS, Exact, Visma Cash, King, Accountview, Mamut, Snelstart, iMuis en Twinfield.

Knipkaart

Met knipkaarten kunnen klanten vooruit betalen voor meerdere reserveringen. Meest gebruikte methode is om een knipkaart met meer tegoed aan te bieden. Op deze manier kun je eenvoudig een korting geven.

Kadobon

Met de Kadobon module krijg je er een nieuw marketinginstrument bij: het gebruik van kortingscodes. Klanten kunnen een kadobon aanschaffen. Of bied zelf kortingscodes aan.

Abonnement

Moeten er periodiek abonnementskosten worden betaald? Met deze module genereer je bijvoorbeeld eenvoudig maandelijks of jaarlijks facturen voor je leden.

E-ticket

De module is inzetbaar als toegangscontrole. Het scannen van de e-tickets met onze gratis scannerapplicatie legt meteen de aanwezigheid van je bezoeker(s) vast.

CRM

Met deze module richt je i-Reserve in met relatiebeheer mogelijkheden. Geef je klant een status, laadt e-mails in en maak geavanceerde orders.

Enquete

Met de Enquête module kan je verschillende vragenlijsten maken om je klanten te bevragen.

Voordelen

Waarom het i-Reserve reserveringssysteem?

Gebruiksvriendelijk

Maak het makkelijk voor je klanten om 24/7 online te kunnen reserveren. Vereenvoudig je werk door e-mails te automatiseren en online betaalmogelijkheden aan te bieden. Dit zijn maar enkele van de vele voordelen van het i-Reserve reserveringssysteem.

Flexibel

Jij bepaalt welke functionaliteiten je gebruikt en hoe je i-Reserve in wilt gaan zetten. De dashboards in het beheergedeelte zijn geheel naar eigen smaak aan te passen en voor het online reserveren kun je de look & feel volledig vormgeven naar eigen stijl.

Responsive

i-Reserve biedt webdesign wat zich automatisch aanpast aan het scherm van je website bezoeker. Het i-Reserve reserveringssysteem is geschikt voor alle schermen van desktops, laptops, tablets en smartphones. Ook op je mobiel kan je een reservering maken.

Veelzijdig

i-Reserve is geheel op maat in te richten en dus inzetbaar in vele verschillende sectoren. Dankzij de veelzijdigheid kan i-Reserve zelfs voldoen aan al je functionele eisen en specifieke wensen. Alles is boekbaar met i-Reserve!

Overstappen? Wij helpen je verder

Gaat je huidige reserveringssysteem binnenkort stoppen, niet tevreden over je huidige reserveringssysteem of wil je van een agenda overstappen naar een online reserveringssysteem? Kijk samen met een van onze application consultants naar de mogelijkheden die i-Reserve te bieden heeft en of wij beter aansluiten op jullie wensen.

Naast een persoonlijk begeleiding tijdens de aanschaf fase en de implementatie fase kunnen wij je ook adviseren en begeleiden bij het overzetten van gegevens van je oude reserveringssysteem in i-Reserve. Ook wanneer je zelf aan de slag wilt kunnen we je net dat juiste duwtje in de rug geven.

Benieuwd of i-Reserve alle functionaliteiten te bieden heeft die je zoekt, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op.

Contact

Online demonstratie

Voordat je nieuwe boekingssoftware aanschaft wil je uiteraard eerst de mogelijkheden bekijken. We hebben daarom een online demonstratie voor je opgezet. De demonstratie geeft een goed beeld van de mogelijkheden van het reserveringssysteem voor cursussen zoals deze ook bij jullie ingezet zouden kunnen worden.

Probeer nu 30 dagen

Heb je onze online demonstratie bekeken en ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw cursussen? Maak dan gebruik van onze proefversie Je ontvangt van ons een omgeving met voorbeelddata waarin je zelf kan werken en de mogelijkheden kunt uitproberen. Na het aanvragen van de proefversie plannen we graag een moment met je in om de wensen nader te bespreken.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Kan ik cursussen aanbieden die uit meerdere bijeenkomsten bestaan en/of worden af gesloten met een examen?

Ja zeker! In het i-Reserve reserveringssysteem kun je meerdere activiteiten aanmaken die gezamelijk worden geboekt door een cursist. De laastste bijeenkomst kan een examen zijn.

Kan ik een trainer koppelen aan een cursus?

Ja, dat kan. Je kunt per workshop of cursus een of meerdere trainer(s) toekennen. Handig dat je meteen ziet wie er beschikbaar is. Ook kan de trainer zelf makkelijk in het eigen dashboard zijn of haar activiteiten zien.

Kunnen er in het reserveringssysteem diploma’s of certificaten worden aangemaakt?

Dat kan. Heeft de cursist de cursus of training succesvol afgerond dan kun je in het boekingssysteem een diploma of certificaat aanmaken. Deze kan daarnaast automatisch naar de cursist gestuurd worden.

Heeft het boekingssysteem aan de website kant een filtersysteem?

Ja, klanten kunnen zowel filteren als zoeken op cursussen en trainingen. Je kunt je cursisten bijvoorbeeld laten filteren op datum, type cursus of de locatie.

Is het i-Reserve reserveringssysteem responsive?

Ja het boekingssysteem is volledig responsive. Hierdoor kunnen jouw cursisten zowel op de computer als via hun tablet of mobiel een cursus of training reserveren.

Kan ik in het systeem een lijst met cursisten per cursus of training uitdraaien?

Ja, in het reserveringssysteem krijg je een overzicht van alle cursisten per training of cursisten. Deze lijst kan je ook filteren, bijvoorbeeld op cursisten die betaald hebben. De lijst met cursisten kan je vervolgens als presentielijst uitdraaien of per e-mail versturen naar de trainer.

Is er een optie om cursisten op een wachtlijst te zetten zodra de cursus vol zit?

Ja dat is mogelijk. Je kunt zelf per cursus of training aangeven hoeveel mensen er kunnen deelnemen. Zit een cursus vol dan kunnen klanten zich in het boekingssysteem inschrijven op de wachtlijst. Komt er een plek vrij dan worden ze automatisch ingeschreven.

Kan het i-Reserve reserveringssysteem ook gebruikt worden op wordpress websites?

Ja dat kan. Wanneer je kiest voor i-Reserve maken wij een domein voor je aan waarop ons reserveringssysteem staat. Het systeem wordt volledig op maat gemaakt voor jou en jouw bedrijf. Vervolgens plaatsen wij een "boek nu" of “reserveer nu” knop op jouw website. Deze linken we door vanuit jouw wordpress website. Uiteraard krijgt het domein krijgt de styling van jouw website zodat cursisten niet merken dat ze op een andere website komen.

Kan ik het reserveringssysteem koppelen aan Outlook of Google agenda, zodat ik en/of mijn trainers de reserveringen hierin kunnen terugvinden?

Ja dat is mogelijk met onze agenda koppeling.Hiervoor gebruik je de integratie platformen Zapier en Microsoft flow. Je moet hier eerst een koppeling voor maken met je agenda. Dit is vrij eenvoudig en wij helpen je hier uiteraard mee wanneer je er niet uitkomt. Wanneer er een reservering wordt gemaakt dan wordt deze automatisch in een gekozen agenda geschoten. Wordt de reservering gewijzigd, dan zal het reserveringssysteem automatisch notificaties naar Outlook sturen en het agenda item aanpassen. Zo ben jij en je team altijd up-to-date!

Kan ik zien hoe het reserveringssysteem eruit ziet voor cursussen en trainingen?

Dat kan. We hebben een demo website voor je opgezet. Hier kun je zien hoe het reserveringssysteem eruit ziet voor cursussen en trainingen. Wanneer je kiest voor i-Reserve wordt het reserveringssysteem uiteraard in de stijl van jouw eigen website gemaakt.

Hebben jullie een referentie van een bedrijf die cursussen of trainingen aanbiedt?

Jazeker. Ons reserveringssysteem wordt onder andere gebruikt bij Kap opleidingen en De Culturele menukaart in Gorinchem

Voor wie wij werken of hebben gewerkt:

Grolsch bierbrouwerij rondleiding software
Duvel bierbrouwerij rondleiding software
GlowGolf reserveer golfbaan software
IVN activiteiten software
Holland Casino reserveer
Landal Greenparks Fun en Entertainment
BedrijfsFitnessOnline Sport abbonementen software
Jump XL software
RuimteUtrecht
Vesteda
Achouffe bierbrouwerij rondleiding software
Waterschap Vallei en Veluwe
The Green House, reserveer vergaderruimtes
De Pont Museum, reserveer rondleidingen voor musea
iGluu Vergaderruimte reserveren
Maliebaan45
Buitenwerkplaats
Werkbedrijfrvn
Het Rheins
Boei2
Cryo Sauna Center reserveer sauna sessie
Dok Delft, reserveer vergaderruimtes, activiteiten en hackerroom
Culturele Menukaart Gorinchem, inschrijven cultureel aanbod
Oleon, plan veiligheidscursus
Mokumboot, reserveer een boot in amsterdam
EcoBoats Amsterdam bootverhuur software

Kijk voor meer informatie ook op onze themasite

cursusreserveringen.nl